Nieuws Overig

Winterweer vertraagt afronding Harselaartunnel

Het winterse weer met vorst en sneeuw zorgt voor vertraging bij de afronding van de laatste werkzaamheden van de Harselaartunnel. Hoewel het werk op schema lag, gooit het winterweer roet in het eten. De opening van de Harselaartunnel – die was voorzien voor begin februari – moet helaas worden uitgesteld. Afhankelijk van hoe de winter zich de komende tijd ontwikkelt, wordt een nieuw streefdatum bepaald.
Aannemer BAM Infra B.V. heeft geprobeerd of het mogelijk was om tóch asfalt aan te brengen, maar de kwaliteit daarvan bleek onvoldoende om daarmee door te gaan. Ook het plan om de tunnel met de ruwe onderlaag open te stellen, vindt geen doorgang. Wethouder Hans van Daalen: “Dat zou ertoe kunnen leiden, dat die ruwe onderlaag van het wegdek wordt stukgereden. En dat zorgt voor extra kosten. Daarnaast moet de tunnel op een later moment alsnog voor een periode van ongeveer drie weken worden afgesloten om de werkzaamheden dán af te ronden met de nodige omleidingen van dien. Ook voor de veiligheid van met name fietsers is het beter de opening uit te stellen, omdat de hekwerken langs het fietspad in de tunnel – ook vanwege de vorst – niet kunnen worden bevestigd. Daar zou dan een tijdelijke voorziening voor moeten worden bedacht. We hadden – niet voor de schaatsliefhebbers, maar wel voor de opening van de tunnel – gehoopt dat de vorst nog even was weggebleven tot de Harselaartunnel kon worden geopend, maar dat is niet zo en dus hebben we moeten besluiten de opening nog even uit te stellen.”
De gemeente Barneveld kan op dit moment nog geen nieuwe datum noemen, omdat dit afhankelijk is van hoe de winter zich ontwikkelt. Daarbij komt, dat als het niet meer vriest, eerst de vorst ook echt uit de grond moet zijn om de afrondende werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Nadat de vorst uit de grond is, heeft de aannemer ongeveer drie weken nodig voordat de tunnel kan worden opengesteld.

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.