Nieuws Scherpenzeel

Wethouder Ad van Es geeft startsein voor buurt-AED aan Oosthof

Wethouder Ad van Es gaf donderdag 10 januari jl., samen met bewoners van de Oosthof in Scherpenzeel, het startsein voor de buurt-AED. Deze “automatische externe defibrillator” (AED) kan worden gebruikt als iemand onwel wordt en – in afwachting van specialistische hulp – moet worden gereanimeerd. De AED is door de bewoners zélf bekostigd; de gemeente zorgde voor een beschermende buitenkast waardoor het apparaat te allen tijde is te gebruiken.


De gemeente Scherpenzeel zet zich – samen met de EHBO Renswoude-Scherpenzeel – in voor een dekkend netwerk van AED’s die 24/7 toegankelijk zijn.
De Hartstichting gaf de gemeente Scherpenzeel al eerder zes gratis buitenkasten die de afgelopen periode op vijf locaties zijn gecombineerd met een al aanwezige AED. Deze locaties zijn:

 • Gebarenboerderij, Gooswilligen
 • Philalethes, Kerkplein
 • Kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente in Nederland, Holevoetlaan
 • Gemeentehuis, Stationsweg
 • Appartementencomplex Leidjeskamp
  De zesde locatie – dat is nabij het appartementencomplex Willaerlaan/Gaslaan – wordt binnenkort voorzien van een AED met buitenkast
  Naast de inzet voor een dekkend netwerk van goed toegankelijke AED’s, wil de gemeente ook – samen met de EHBO – het aantal burgerhulpverleners uitbreiden. Op 9 maart 2019 organiseren gemeente en EHBO opnieuw een opleidingsdag voor maximaal 25 inwoners. Wie hiervoor belangstelling heeft, kan zich opgeven door een e-mail te sturen naar de heer Rebel van de gemeente Scherpenzeel: b.rebel@scherpenzeel.nl. De opleidingsdag bestaat uit een ochtend- en een middagsessie. U kunt bij uw opgave uw eerste voorkeur opgeven, maar vol = vol.
  Daarnaast wordt in samenwerking met de EHBO een herhalingscursus voorbereid. De data van deze cursus, die is bestemd voor inwoners die al eerder een opleiding volgden, zijn nog niet bekend maar worden via de informatiepagina van de gemeente en via de website bekendgemaakt.

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.