Nieuws Politiek

Waarom jongeren moeten stemmen

Politiek is lastig en ligt vaak gevoelig. Juist daarom vind ik het belangrijk om dit bespreekbaar te maken, met name onder jongeren. Binnenkort kunnen we namelijk weer stemmen. Iedereen boven de 18 jaar krijgt een stempas door de brievenbus en daarmee ook de mogelijkheid hun mening uit te spreken. Veel jongeren maken hier overigens geen gebruik van, daar moet verandering in komen.

Mogelijkheid
Eigenlijk zou dit al voldoende moeten zijn. Wij in Nederland hebben de kans om onze stem in te brengen, veel andere landen hebben deze luxe niet. Waarom laten wij die kans dan aan ons voorbij gaan?

Elke stem telt
De meeste jongeren die niet stemmen zeggen “een stem meer of minder maakt ook niks uit” of “mijn stem zal geen verschil maken’. Zo dacht ik er ook over, om eerlijk te zijn. Maar eigenlijk klopt dat helemaal niet. Elke stem telt namelijk. Hoeveel spijt zou je hebben als de partij waar jij absoluut tegen bent net een stem meer heeft gekregen en daardoor gewonnen heeft?

Invloed
De uitslag heeft invloed op al onze levens, ook die van jou. Zo veel macht daarover wil je toch niet compleet uit handen geven, zonder zelf iets in te brengen?

4. Interessant

Eigenlijk is politiek heel interessant. Zodra jij je erin verdiept en het beter gaat begrijpen zal je dat ook zien. Je kan er veel van leren en je maakt een goede indruk wanneer je onverwachts over dit onderwerp mee kan praten.

Er zijn veel verschillende partijen, laat je daarom voor je stemt goed informeren zodat jij zeker weet dat je stemt op een partij die bij jou past. Op internet vindt je ook verschillende testen die kan doen om je te helpen bij je keuze!

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.