Nieuws Woudenberg

Vier Woudenbergers Koninklijk onderscheiden tijdens traditionele lintjesregen

Vier inwoners van Woudenberg ontvingen tijdens de traditionele lintjesregen op vrijdag 26 april 2018 een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Titia Cnossen. Zij reikte de lintjes uit namens Koning Willem-Alexander.

arry van Rossen.

De heer Harry van Rossen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dhr. Van Rossen is al meer dan 20 jaar actief als koster voor de Rooms-Katholieke Parochie H. Catharina. Daarnaast is hij voorzitter van het Luchtmacht Mannenkoor. Maar dat is nog niet alles. Sinds 1994 is hij vrijwilliger bij Scouting Scherpenzeel. Hij vervulde hier verschillende rollen. Dhr. Van Rossen wordt omschreven als een uitstekende mediator die vaak wel een oplossing weet te vinden. Hij is betrokken en wat er ook moet gebeuren, dhr. Van Rossen is van de partij.

Mevrouw Alice Bossema werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is al bijna 40 jaar actief als vrijwilliger bij PKN gemeente De Voorhof. In al die jaren vervulde zij daar verschillende taken. Mevrouw Bossema wordt omschreven als iemand met een warme en betrokken persoonlijkheid. Voor haar is niets te veel om haar medemens de helpende hand te bieden.

Mevrouw Annelies Veldhuizen-Methorst werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ook mevrouw Veldhuizen is al jaren actief als vrijwilliger bij PKN gemeente De Voorhof. Vooral voor praktische zaken en ondersteuning bent u bij mevrouw Veldhuizen aan het juiste adres. Naast het vele werk voor De Voorhof is zij al meer dan 20 jaar vrijwilliger bij de Buurtbus De Glind. Ook is mevrouw Veldhuizen 10 jaar lang secretaris geweest van Vrouwenvereniging De Passage.

Mevrouw Annie Robbertsen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Robbertsen is al jarenlang een van de gezichten van de Stichting Oud Woudenberg. Zij zet zich met hart en ziel in om het verleden van Woudenberg zichtbaar en tastbaar te maken. Ook speelt zij een actieve rol in de organisatie van Open Monumentendag, die eens in de drie jaar plaatsvindt in Woudenberg. Dit jaar is mevrouw Robbertsen 25 jaar vrijwilliger bij de Stichting Behoud Oude Werktuigen (BOW).  In 2001 richtte zij samen met mevrouw Wittenberg de Woudenbergse Vlegelmutsen op: een groep vrouwen die het oude ambacht rogge dorsen met een dorsstok of vlegel in ere willen houden.


“Vier Woudenbergers met ieder hun eigen verhaal. Ik ben trots op zoveel mensen in Woudenberg die zich actief inzetten voor de samenleving. Dat mag gewaardeerd en gezien worden”, aldus burgemeester Cnossen.
Koninklijke onderscheiding
Een Koninklijke onderscheiding is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport of wetenschap. Mensen die een Woudenberger kennen die zich al jarenlang belangeloos inzet voor anderen, kunnen hem of haar tot eind juni 2019 voordragen voor een Koninklijke onderscheiding in 2020. Dit kan door een mail te sturen naar secretariaat@woudenberg.nl of via het telefoonnummer 14033.

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.