Nieuws Renswoude

Verdachte dodelijk ongeval Renswoude meldt zich op politiebureau.

De eigenaar van de groene auto die op Zondagavond 10 februari betrokken was bij een ongeval in de Dorpsstraat in Renswoude, heeft zich donderdagavond gemeld op het politiebureau. Dat heeft de politie vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Bij het ongeval waar een 76-jarige voetgangster het zebrapad overstak en zwaargewond raakte reed de automobilist na het ongeval met hoge snelheid door. Hij liet de zwaargewonde vrouw achter. De vrouw overleed op vrijdag 22 februari aan haar verwondingen.

De recherche startte meteen een onderzoek, sprak met meerdere getuigen en bekeek bewakingsbeelden. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat de doorgereden auto vermoedelijk een ruim 20 jaar oude groene Opel Astra hatchback was en mogelijk uit de omgeving van Renswoude en / of Scherpenzeel kwam. Hierop kwamen meerdere tips binnen. Afgelopen donderdagavond 28 februari melde de eigenaar van de Astra zich op het politiebureau waarna hij werd aangehouden.

De politie onderzoekt de betrokkenheid van de eigenaar van de auto bij het ongeval. En die van andere inzittenden, om redenen van privacy doet de politie geen mededelingen over de leeftijd en woonplaats van de verdachte.

Ook de auto is achterhaald en in beslag genomen. Deze wordt door specialisten van Forensische Opsporing onderzocht op sporen.

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.