Nieuws Veenendaal

Uniek event voor studenten ‘Experience the Digital Future’ tijdens Digital Days

Ruim 200 aankomende IT-talenten uit de gemeentes Ede, Veenendaal en Wageningen komen vrijdag 8 en zaterdag 9 februari naar de Digital Days in de Basiliek in Veenendaal om aan de slag te gaan met de allernieuwste technieken in de wereld van IT. Oftewel: Experience the digital future.

Tijdens Digital Days slaan regionale scholen, gemeentes en bedrijven de handen ineen om VO-studenten te enthousiasmeren om hun talenten in de toekomst in hun eigen regio in de praktijk te brengen in de IT. Het evenement is eigenlijk een flinke uitbreiding van De Game Battle, die twee jaar geleden voor het eerst werd gehouden. Dat evenement had als doel om jongeren te informeren over wat er op IT-gebied mogelijk is in de regio Foodvalley. “We hebben een mooi netwerk aan bedrijven die werken in de IT, Tech en Digitaal in de Foodvalley regio, maar bedrijven hebben talenten nodig. We willen voorkomen dat onze talenten bijvoorbeeld naar de Randstad vertrekken.”, vertelt projectleider Rineke Sloetjes. “We wilden daar op een speelse wijze mee beginnen. Dus organiseerden we een 24 uurs Game Battle, met daarnaast een Experience Plein. Dat was twee jaar lang erg succesvol, maar na de vorige editie vonden we het tijd voor ‘the next step’ en een samenwerking met het voortgezet onderwijs.. Op deze wijze werken wij samen aan beroepsoriëntatie voor de studenten. Een win-win situatie dus.

De Digital Days waren hiermee geboren met als nieuw onderdeel de Tech Day en de Hackathon. Tech Day biedt de studenten masterclasses over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van IT, techniek en digital. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Artificial Intelligence (A.I.), Augmented Reality en Blockchain. Vervolgens krijgen de studenten de opdracht om in teams een innovatieve en tech driven oplossing te bedenken voor twee probleemstellingen. “We hopen op hele creatieve dingen. We dagen de leerlingen uit om out-of-the-box te denken.” De studenten presenteren hun concepten aan een speciale jury. Het team met het beste idee krijgt de Tech Day Trophy.

De beste concepten die voortkomen uit de Tech Day vormen het uitgangspunt voor de Hackathon, die op vrijdagmiddag om 17.00 uur begint. Verschillende teams bestaande uit mbo en hbo IT studenten van ROCA12 en CHE werken het winnende concept uit tot prototypes, die ze op zaterdag presenteren aan een jury. Ze strijden voor de Hackathon Trophy. Wie weet zit er wel een baanbrekende uitvinding tussen…

Natuurlijk is de Info Support Game Battle er nog steeds: vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur nemen 150 gamers deel aan een 24 uur durende LAN-party. In een chill aangeklede Basiliek strijden ze om de Game Battle Trophy 2019. Het licht, geluid en de muziek wordt tijdens het evenement verzorgd door studenten van de opleiding podium- en eventtechniek van het Technova College in Ede. Streaming wordt verzorgd door leerlingen van het CHE. Meer weten over Digital Days? Of wil je je nog aanmelden voor de Game Battle? Kijk op www.digital-days.nl.

Plaats een reactie

WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.