Nieuws Renswoude

“Uitslagen die ik nooit had durven dromen”

Dat waren de eerste woorden van de ChristenUnie Renswoude-lijsttrekker Sander van ‘t Foort na de monsterzege van zijn partij. De ChristenUnie is de grootste partij geworden van Renswoude en steeg met drie zetels naar vier in totaal. Na de uitslag sprak Sander met verslaggever Jarno Fukkink tijdens het programma ‘De Uitslagenavond’. “Ik heb hier gewoon geen woorden voor, dit zijn uitslagen die ik nooit had durven dromen. We hebben er hard voor gestreden, laten zien dat het anders kan.”

Niet alleen voor Sander van ‘t Foort was de uitslag een verrassing. Burgemeester Petra Doornenbal noemde het een “politieke aardverschuiving”. Het CDA was na de vorige verkiezingen de grootste partij, maar is nu de grootste verliezer. De partij moest twee zetels inleveren en heeft er nog maar één over. Ook de SGP verloor een zetel. VVD en Dorpsbelang Renswoude blijven allebei op twee zetels elk staan.

Voorlopige uitslag Renswoude:

ChristenUnie 4 (+3) 35,9%

VVD 2 (+0) 20,9%

SGP 2 (-1) 19,8%

Dorpsbelang Renswoude 2 (+0) 12,0%

CDA 1 (-2) 11,2%

LEAVE A COMMENT


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function blanaceTags() in /home/midlandfm/public_html/wp-content/themes/hash/includes/library/functions.php:580 Stack trace: #0 /home/midlandfm/public_html/wp-content/themes/hash/comments.php(50): hash_wow_themes_comment_form() #1 /home/midlandfm/public_html/wp-includes/comment-template.php(1510): require('/home/midlandfm...') #2 /home/midlandfm/public_html/wp-content/themes/hash/single.php(98): comments_template() #3 /home/midlandfm/public_html/wp-includes/template-loader.php(78): include('/home/midlandfm...') #4 /home/midlandfm/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/midlandfm...') #5 /home/midlandfm/public_html/index.php(17): require('/home/midlandfm...') #6 {main} thrown in /home/midlandfm/public_html/wp-content/themes/hash/includes/library/functions.php on line 580
WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.