Nieuws Veenendaal

Tijs van der Weele (23) nieuwe fractievoorzitter GroenLinks Veenendaal

n de raadsvergadering van 17 september zal de 23 jarige Tijs van der Weele benoemd worden tot raadslid, hij wordt hiermee de jongste fractievoorzitter die de partij in Veenendaal heeft gehad. Tijs van der Weele is de opvolger van Kees Oskam, die vorige maand zijn vertrek bekend maakte. 

Sinds de verkiezingen van 2018 is Tijs van der Weele schaduwraadslid voor GroenLinks Veenendaal. “In de tijd als schaduwraadslid heb ik kunnen ervaren hoe het raadswerk is en wat ik ervan moet verwachten. De vernieuwing van de fractie was binnen de partij al langer onderwerp van gesprek, en ik ben goed voorbereid op mijn nieuwe positie als raadslid en fractievoorzitter.”

Van der Weele gaat zich vooral focussen op sociale en groene onderwerpen. “Het zou mooi zijn als we dat nog meer kunnen combineren, denk bijvoorbeeld aan het tekort aan betaalbare en duurzame woningen. We moeten hier de komende tijd echt groene en sociale oplossingen voor gaan vinden. Verder vind ik het erg belangrijk dat er voldoende aandacht is voor een goed cultureel klimaat in Veenendaal, dit is een van de voorwaarden voor een mooie, bruisende stad.”

Er zijn meer ontwikkelingen binnen de partij, met een nieuw bestuur en de vernieuwde fractie gaat er nog meer aandacht besteed worden aan het contact met de inwoners van Veenendaal. Door de coronacrisis zijn de huis-aan-huis acties stil komen te liggen. Er wordt op dit moment nagedacht over alternatieve manieren om toch in gesprek te kunnen gaan met inwoners. Het vernieuwde partijkantoor aan de Fluitersstraat zal hier ook in de toekomst een belangrijke rol in gaan spelen.

Het nieuwe GroenLinks raadslid, begon zijn politieke carrière in de jongerenraad van Veenendaal. Ook was hij actief bij Dwars, de jongerenorganisatie van GroenLinks. Van der Weele zit in de laatste fase van zijn studie verpleegkunde, en werkt bij de GGD, in het team dat het bron- en contactonderzoek voor COVID-19 doet. 

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.