Nieuws Veenendaal

Stichting DAG sponsort de Ontmoeting

Stichting DAG sponsort De Ontmoeting met een iPad met een groot contrastrijk beeldscherm. Dagcentrum de Ontmoeting van Reinaerde, biedt dagbesteding, ook aan mensen met een meervoudige beperking.

Veenendaal – De dagbesteding is dan gericht op beleven en ervaren. Sommige deelnemers zijn slechtziend. De Ontmoeting stimuleert het zien met contrastrijke tekenfilmpjes op een iPAD. De deelnemers worden uitgedaagd te kijken en hebben meer afwisseling.

Meedoen en ervaren

Mensen met een beperking willen zo normaal mogelijk leven. Ook zij willen graag leren, sporten, op vakantie gaan, wonen en dagbesteding. Vaak kan dat, maar daar zijn wel extra zorg, begeleiding en hulpmiddelen voor nodig. Gelukkig worden er door organisaties en verenigingen initiatieven genomen om mensen met een beperking te ondersteunen en mee te laten doen.

Stichting DAG

Stichting DAG stimuleert als steunfonds het meedoen van mensen met een beperking. Meedoen initiatieven zijn door de extra begeleiding en voorzieningen soms financieel niet helemaal rond te krijgen. Stichting DAG helpt met een financiele bijdrage dit toch mogelijk te maken. Meer informatie kunt u vinden op sdag.nl.

De Ontmoeting 

Dagcentrum de Ontmoeting biedt dagbesteding voor mensen met een beperking, ook aan de doelgroep meervoudige beperking. Dagbesteding is dan is gericht op beleven en ervaren. Bij deze deelnemers worden de motoriek, zintuigen en communicatie gestimuleerd. Brenda Dekker, persoonlijk begeleider: “Op groep Ervaren wordt gewerkt voor de visie Het Goede Leven met LACCS. Onze cliënten willen een goed leven op 5 gebieden: Lichamelijk Welzijn, alertheid, contact, communicatie en Stimulerende Tijdsbesteding. Sommige deelnemers zijn slechtziend of kunnen maar kort gericht kijken. We stimuleren het zien met een iPad door contrastrijke tekenfilmpjes te laten zien. De deelnemers luisteren met koptelefoon en worden uitgedaagd te kijken. Je ziet mensen genieten, dat is ook beleven en ervaren. Door deze ervaring worden zij gestimuleerd in hun alertheid en stimulerende tijdsbesteding.”

iPad voor de Ontmoeting

Stichting DAG schenkt de Ontmoeting een iPad met groot contrastrijk scherm voor de doelgroep meervoudige beperking. Op de foto overhandigt Frank Prins van stichting DAG de iPad aan Brenda Dekker van het dagcentrum de Ontmoeting.

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op je site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.