Agenda Agenda Renswoude Agenda Scherpenzeel Agenda Veenendaal Agenda Woudenberg Nieuws Veenendaal

Stichting Buitenzorg met actie tijdens verkiezingen

Vanaf 18:30 uur werd er op het gemeentehuis in Veenendaal actie gevoerd door Stichting Buitenzorg. De actie is om handtekeningen op te halen om hulp in stemhokjes toe te staan voor mensen met een verstandelijke beperking. Momenteel is deze hulp niet toegestaan, terwijl deze hulp wel is toegestaan voor mensen met een fysieke beperking. De actie werd met veel belangstelling gevolgd en ondersteund door burgemeester Piet Zoon.

Tijdens ‘De Uitslagenavond’ op Midland FM sprak verslaggever Geertjan Spanheim met Jaap Pilon en Björn. “Er zijn in Nederland 180.000 mensen met een verstandelijke beperking die een stempas krijgen opgestuurd, maar geen hulp mogen hebben in het stemhokje”, aldus Pilon. Björn is één van de cursisten van de politieke cursus ‘Ontdekkingstocht door de Democratie’, waarbij er al drie jaar lang, twee keer per maand, les gegeven wordt over hoe de democratie werkt. In gesprek met Geertjan zei Björn dat hij het jammer vindt dat er geen hulp is toegestaan in de stemhokjes, maar gaf trots te kennen vandaag wel zelfstandig gestemd te hebben.

Bij het sluiten van het stembureau om 21:00 uur is de actie afgelopen en worden naast de stemmen uiteraard ook de handtekeningen van de actie geteld.

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.