Nieuws Veenendaal

Spellen in centrum Veenendaal: schaken en Twister

Gemeente Veenendaal wil van het centrumwinkelgebied een nog aantrekkelijkere omgeving maken. Waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar de beleving van de openbare ruimte positief is. Zo hoeft het centrum niet alleen een plek te zijn waar je heen gaat om te winkelen.

Momenteel wordt er door de gemeente samen met ondernemers een kansenkaart “groen en beleving” opgesteld voor het centrumwinkelgebied. Eén van de ideeën op de kaart is meteen uitgevoerd, door het plaatsen van twee grote gezelschapsspellen waar iedereen mee kan spelen.

Er is een schaakspel op de Markt geplaatst en een Twisterspel op het Kees Stipplein. Lunchbar LEF! zorgt voor het dagelijks opzetten van het schaakspel en de Cultuurfabriek doet dit met het Twisterspel.

Na een paar dagen kunnen we al zeggen dat er veel gespeeld wordt. De spellen hebben aantrekkingskracht en nodigen uit om deel te nemen. Jong en oud leven zich uit op de Twistermat en ook bij het schaakspel gaat het er fanatiek aan toe.

De spellen blijven de gehele maand augustus op de Markt en het Kees Stipplein liggen. Bij veel animo voor de spellen wordt de termijn verlengd. Er kan iedere dag (behalve tijdens markturen) gespeeld worden gedurende de openingstijden van LEF! en de Cultuurfabriek.

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.