Nieuws Sport

SKF komt net tekort tegen OVVO/De Kroon

De Veenendaalse korfbalvereniging SKF leed afgelopen zaterdag weer een nederlaag. OVVO/De Kroon trok met 21-23 nipt aan het langste eind. Maar de getoonde strijdlust en beleving bij SKF doen het geloof in handhaving weer groeien.

SKF kwam buitengewoon fel uit de startblokken. Al snel stond er een 4-0 tussenstand op het bord. Opvallend was vooral de fanatieke wijze waarop elke onschadelijk gemaakte Maarssense aanval werd begroet. Vanaf de 4-0 echter begon ook OVVO/De Kroon mee te scoren en kroop puntje voor puntje dichterbij. OVVO-coach Tom van Tol haalde oud-SKF-er Kevin IJzerman naar de kant waarmee het grote wisselen aan Maarssense zijde begon (de ploeg zou uiteindelijk de maximale 8 wissels benutten). Bij rust (10-10) had OVVO/De Kroon de aan het begin opgelopen schade weer gerepareerd.

Tot 12-12 ging het in de tweede helft gelijk op, maar daarna leek OVVO/De Kroon de wedstrijd te beslissen. De ploeg sloeg een gaatje van 4, maar dat bleek toch nog niet de beslissing tegen een vol overgave strijdend SKF. De geelblauwen van Steven Brink, die bijna nog oudgediende Bob de Jong liet invallen, kwamen toch weer terug in de wedstijd, maar nooit langszij. Het werd 19-20, 20-21, maar steeds weer de belangrijke score van OVVO/De Kroon. Uiteindelijk 21-23.

Een wedstrijd die weer geen punten opleverde, maar wel vertrouwen gaf. SKF heeft nog 5 wedstrijden om rechtstreekse degradatie of een play-off te voorkomen. De verschillen met hekkensluiter Sporting Trigon en de ploeg net boven SKF, Fiks, bleven gelijk, 2 respectievelijk 3 punten.

Komende zaterdag ontvangt SKF De Meeuwen uit Putten.

Scores SKF: Vera van Ekris 5, Sytse de Jong 4, Daniël van Munster 3, Tessa van den Bos 3, Bram Grijzenhout 2, Bart Mast 2, Björn Hubers, Ilse van Ekris.

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.