Nieuws Veenendaal

RTL en CLV staken opnames nieuwe realityserie

Naar aanleiding van de ontmaskering van 5 “nieuwe” leerlingen op het CLV als zijnde acteurs, heeft RTL besloten om opnames voor een nieuwe realityserie stop te zetten.

Leerlingen en leraren ontdekte dat 5 nieuw ingestroomde leerlingen niet diegene waren zoals ze zich hadden voorgesteld, RTL had bewust 5 mensen laten instromen die in hun schooljeugd diverse nare dingen hadden meegemaakt.

Volgens rector Willem de Vos van het CLV is het project niet gelukt. ,,We hadden als doel voor ogen dat er een mooie realistische documentaire over het onderwijs zou komen. Die is nog nooit gemaakt in Nederland.” Toen er onder docenten en leerlingen onrust ontstond, was er geen andere keus de stekker uit het project te trekken, denkt de rector. ,,Ook voor de sfeer op school was het niet goed om door te gaan.’’ De Vos denkt niet dat dit voorkomen had kunnen worden. ,,Onderdeel van het format is dat je een stuk van de informatie niet deelt met docenten en leerlingen. Anders is het niet realistisch.’’

De beslissing om te stoppen is gemaakt door RTL en de schoolleiding, zei vinden het jammer dat de documentaire geen doorgang vind, deze was gebaseerd op de Amerikaanse serie Undercover High, waar een realistisch beeld word neergezet van de hedendaagse problematiek op een middelbare school.  

De beelden die zijn gemaakt in 7 dagen tijd zullen worden vernietigd.

Plaats een reactie

WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.