Nieuws Renswoude

Politie Renswoude waarschuwt MMBS rijders

Het valt politie Renswoude op, dat er op dit moment een hoeveelheid MMBS voertuigen rijden in Renswoude en omgeving. Het valt verder op dat een groot deel van deze MMBS voertuigen niet voldoen aan de gestelde eisen.

Wat is een MMBS voertuig eigenlijk?Het MMBS voertuig is een terug gekeurd voertuig. Vooral voor mensen binnen de Agrarische sector, met als doel goederen over een korte afstand te vervoeren. Het is dus ook verboden om personen te vervoeren met een MMBS voertuig. Om deze reden zijn deze MMBS voertuigen ook buiten alle registraties geplaatst en hoeft er geen wegenbelasting betaald te worden. Daarnaast geldt er voor MMBS voertuigen ook geen APK keuring. Het is echter wel verplicht om een MMBS voertuig te verzekeren.


De verschillende categorieën MMBS welke zij hoofdzakelijk treffen zijn:
Z1, max 25 KM/U bedoeld voor op korte afstand leveren of ophalen van goederen. Z2, max 45 KM/u bedoeld voor voertuigen in de wegenbouw
Nu valt het politie Renswoude op dat er de laatste tijd een zeer grote hoeveelheid MMBS voertuigen rond rijden met de nodige gebreken. Zo hebben zij in de afgelopen maanden meerdere MMBS voertuigen gehad met constructie overschrijdingen van meer dan 100 KM per uur.
Daarnaast waren er ook MMBS voertuigen die niet voorzien waren van een verzekering en personen welke niet in het bezit waren van een geldig rijbewijs. Verder valt het op dat veel bestuurders van deze MMBS voertuigen niet op de hoogte zijn van de wetgeving rondom deze voertuigen.Hierdoor ontstaan er verkeersgevaarlijke situaties.

Een voorbeeld hiervan: Recent troffen zij een MMBS voertuig dat snelheden haalde van over de 100 km/h. Dit voertuig had daarnaast 4 gladde banden. Met 25 km/h veroorzaken gladde banden weinig gevaar. Wanneer een voertuig echter meer dan 100 km/h kan rijden zorgt dit wel voor ernstig gevaar. Zowel voor de bestuurder van het MMBS voertuig zelf als voor overige weggebruikers.

Het gevolg:Alle recent in beslag genomen MMBS voertuigen zijn na overleg met de officier van justitie vernietigd. Dit naar aanleiding van hun technische staat en de constructie snelheden. Naast deze inbeslagnames werden er forse bekeuringen uitgedeeld.
Politie Renswoude hoopt op deze manier mensen enigszins bewust te maken van de risico’s en de gestelde eisen aan een MMBS voertuig. politie Renswoude zal ook in de komende maanden actief MMBS voertuigen blijven controleren in het belang van de verkeersveiligheid in en om Renswoude. Uiteraard zal er ook op andere manieren “normale” voertuigen gecontroleerd worden.

Tot slot: Voorkom een hoop ellende en houd je aan de regels die gesteld zijn, Deze zijn er niet voor niks. Ze zijn tot stand gekomen door nare ervaringen in het verleden.

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.