Nieuws Veenendaal

Plannen voor kinderburgemeester en kinderraad Veenendaal

Op woensdag 8 mei ontving burgemeester Gert-Jan Kats een delegatie van acht kinderen van de Montessorischool Aan de Basis. De leerlingen hebben plannen gemaakt voor een kinderburgemeester en een kinderraad in Veenendaal. Hun plan met daarbij hun adviezen presenteerden zij aan burgemeester Gert-Jan Kats en de wethouders Marco Verloop en Martijn Beek.

Deze zijn enthousiast over het voorstel dat de kinderen hebben gedaan. Burgemeester Gert-Jan Kats: “De kinderen hebben zich goed verdiept in het onderwerp en ons adviezen gegeven hoe we hiermee aan de slag kunnen en welke rollen zij daarin kunnen vervullen. De komende periode gaan we samen met de kinderen de voorstellen verder uitwerken.”

Motie

In november 2018 heeft de raad een motie aangenomen om in gesprek te gaan met basisscholen om een jaarlijkse kinderraad te organiseren, een raad met basisschoolleerlingen. Daarnaast is in de motie opgenomen om samen met middelbare scholen een jaarlijks jongerendebat te organiseren. Naast politieke bewustwording, zorgt het laten meedenken van kinderen en jongeren ook voor betrokkenheid bij maatschappelijke vraagstukken.

Vervolg

De komende periode wordt gebruikt om een goede werkwijze voor een kinderburgemeester en kinderraad te realiseren. De voorstellen die de leerlingen gemaakt hebben, vormen hierbij de basis.

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.