Nieuws Veenendaal

Olympic Moveszaalvoetballers trappen af in Veenendaalse sporthallen

Op vrijdag 14 februari wordt in Veenendaal afgetrapt voor de Olympic Moves. In de sporthallen West en De Vallei beginnen de voorrondes van de zaalvoetbalcompetitie. Vanwege het grote animo voor zaalvoetbal kent deze competitie een voorronde, halve finales en de uiteindelijke finaledagen op het Nationaal Sportcentrum Papendal. In Veenendaal strijden zes scholen om plaatsen in de halve finale. De lokale organisatie is in handen van sportdocenten van het CLV, Het Perron en het Rembrandt College, in samenwerking met Sportservice Veenendaal.

Grootste schoolsportcompetitie

Olympic Moves laat elk jaar scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Ruim 350 middelbare scholen doen mee, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat het programma jongeren enthousiast houdt voor sport en hen – door samen te sporten – onvergetelijke en fijne momenten bezorgt. Olympic Moves, een initiatief van de KVLO, NOC*NSF en Coca-Cola Nederland, is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land.

Aftrappen

In Veenendaal trappen vrijdagmorgen om 9.15 uur de zaalvoetballers af. Leerlingen van de klassen 1 en 2 spelen hun poulewedstrijden (15 minuten per wedstrijd) in Sporthal De Vallei, terwijl gelijkertijd in Sporthal West de leerlingen van de klassen 3 en 4 hun partijtjes voetballen. De laatste wedstrijden zijn rond 14.30 uur afgelopen. Behalve de Veenendaalse scholen Christelijk Lyceum, Het Perron en het Rembrandt College doen ook de scholen Meerwaarde en Johannes Fontanus College uit Barneveld mee, evenals ISK Het Streek uit Ede.

Buitensporten

Het zaalvoetbal is de aftrap voor een nieuw Olympic Movesseizoen. Dit seizoen wordt in Veenendaal vervolgd op donderdag 19 maart met de dag voor de meeste buitensporten. In Veenendaal is het aanbod atletiek, floorball (Sporthal Oost),  hockey, softbal, ultimate frisbee en voetbal. De wedstrijden vinden plaats op de sportparken De Groene Velden en Spitsbergen. De toegang tot de wedstrijden in het kader van Olympic Moves is gratis.

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.