Nieuws Veenendaal

Norah Roseboom wint jongerenprijs de Veense Kei

Op donderdag 3 januari 2019 reikte wethouder jeugd Martijn Beek, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Veenendaal, de jongerenprijs de Veense Kei uit aan de 10-jarige Norah Roseboom. Zij ontving de prijs voor haar maatschappelijke betrokkenheid en haar actie voor het Diabetes Fonds.Het initiatief

Norah zorgt graag voor anderen en heeft zelf een actie bedacht voor het Diabetes Fonds. Zij maakte zelf kleurplaten en verkocht deze. Het geld dat ze met deze actie ophaalde heeft zij gedoneerd aan het Diabetes Fonds. Ook hield zij een kleurplatenwedstrijd, waarbij degene met de mooiste kleurplaat een tekenpakket won. Dit tekenpakket was gesponsord door haar opa en oma.

Met de jongerenprijs de Veense Kei wil de gemeente Veenendaal haar waardering tonen aan jongeren uit Veenendaal in de leeftijd van 8 tot 23 jaar, die zich inzetten voor de leefbaarheid en  samenhang in Veenendaal of een bijzonder maatschappelijk initiatief ondernemen.   

De jury, bestaande uit een medewerker van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), een medewerker van Veens en een afvaardiging van de Jongerenraad, kozen uit drie genomineerden de winnaar. De andere twee genomineerden waren: Tirza Sergers en Madelon Jansen.

Wethouder Martijn Beek is trots op het initiatief van Norah. “Een meisje dat op zo’n jonge leeftijd al zo betrokken is en zich actief inzet voor anderen, is een groot voorbeeld voor andere jongeren in Veenendaal. Daarom verdient zij het om in het zonnetje gezet te worden. Norah is een topper en een terechte winnaar van de Veense Kei.”

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.