Agenda Agenda Veenendaal

Leer etsen als Rembrandt in het Rembrandtjaar

Op zaterdagmiddag 30 maart vindt een etsworkshop plaats in de Kunstuitleen in De Cultuurfabriek. Kunstenaar Frits van Zeventer leert de deelnemers hoe ze kunnen etsen met dezelfde techniek die Rembrandt gebruikte.Etsmeester Rembrandt

Rembrandt van Rijn was niet alleen een wereldberoemde schilder, maar was in zijn tijd ook al geliefd voor zijn bijzondere prenten. Zijn meesterlijke gebruik van de droge naaldtechniek zorgde voor iconische etsen.

Tijdens de workshop gaan de deelnemers aan de slag met dezelfde techniek. Bij de droge naaldtechniek kras je een voorstelling in een plaat, die vervolgens wordt afgedrukt op papier met een etspers. Hierdoor hoef je geen chemische stoffen zoals een zuurbad te gebruiken.

Frits van Zeventer

Frits van Zeventer heeft zich na een grafische opleiding volledig geworpen op het maken van beeldende kunst. Hij werkt vanuit soepele lijnillustraties en maakt dromerige en spirituele beelden. Van Zeventer pakte het etsen op om zo intensiever aan zijn illustraties te werken.

Workshop

De etsworkshop vindt plaats op zaterdag 30 maart, van 13.30-15.30 uur. Deelnemers kunnen na afloop hun zelfgemaakte etsen mee naar huis nemen. Deelname kost €10, inclusief alle materiaalkosten. Kaartverkoop vindt plaats aan de klantenservicebalie van De Cultuurfabriek en via www.bibliotheekveenendaal.nl.

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.