Agenda Agenda Woudenberg

Informatie avond verkeersdruk N224 Woudenberg

Op 27 januari a.s. organiseert het CDA Woudenberg samen met bewoners langs de N224 een informatieavond in Hotel Schimmel (inloop 19.30). Ik nodig u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. De reden waarom wij deze avond organiseren is omdat wij de laatste periode heel veel verontruste berichten krijgen van bewoners langs de N224. Uit onderzoek van de provincie blijkt dat deze N-weg de enige weg is in de hele provincie Utrecht waarbij de verkeersdruk is toegenomen. Daarnaast start men met de bouw van circa 1.000 nieuwe woningen in de wijk ‘Hoevelaar’ en het industrieterrein ‘Parallelweg’ Daarnaast heeft een meerderheid in de gemeenteraad van VVD, CU en GBW ingestemd met een verkennend onderzoek naar nog eens 1.000 nieuwe woningen extra aan de zuidkant van de N224 in Woudenberg-Oost.

Het verkeer van nieuwbouwwijk ‘Hoevelaar’ en de mogelijke nieuwe wijk, waar nu onderzoek naar gedaan wordt, zullen ontsloten worden via de N224. Uit recente cijfers blijkt dus dat deze provinciale weg erg druk is en de komende jaren alleen maar drukker zal worden.
Op dit moment zijn er geen plannen of geplande onderzoeken om de N224 te ontlasten of te verleggen. Een poging van het CDA om dat voor elkaar te krijgen heeft tot op heden de handen niet op elkaar gekregen in de Woudenbergse gemeenteraad.

Maandagavond 27 januari 2020 organiseren wij een informatieavond. Het programma is als volgt:

Aanvang 20.00 uur – Sluiting 21.15 uur – Locatie: Schimmel 1885 – Stationsweg oost 243 Woudenberg
–    Cijfers verkeers- en geluidsintensiteit N224 periode 2009 – 2019 (bron provincie Utrecht)
–    Prognosecijfers 2020 – 2030 (bron provincie Utrecht)
–    Ontwikkelplannen woningbouw en industrieterrein in Woudenberg
–    Voorstellen en moties ingediend rondom N224
–    Korte reactie mogelijkheid aanwezigen

Dit onderwerp leeft erg onder de inwoners. Wij verwachten dan ook een hoge opkomst.

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.