Het expeditieteam, van links naar rechts: Hinke, Eljakim, Maud, Corieke, Emma, David, Silke, Eline, Suryani, Taina, Luca, Rein
Nieuws Veenendaal

Ichthus goes Malawi

Elk jaar gaat er vanuit het Ichthus College Veenendaal een groep leerlingen van vwo 5 op expeditie naar een ontwikkelingsland. Dit jaar gaat de reis naar Malawi; een prachtig land in het Zuid-Oosten van Afrika.

Maar naast dat het een prachtig land is, behoort Malawi helaas ook tot één van de armste landen van de wereld. Wij als expeditieleden willen graag ons steentje bijdragen voor deze mensen en daarom vertrekken wij eind april 2019 naar Malawi. In de kleine twee weken dat we er zijn zullen we naast het bezoeken van een aantal projecten van de GZB (gereformeerde zendingsbond), ook veel optrekken met de inwoners van Malawi om zelf te ervaren hoe het dagelijks leven voor hen is.

Maar voorafgaand aan deze reis zitten wij zeker niet stil! We willen de inwoners van Malawi namelijk ook financieel ondersteunen en daarom zamelen wij (naast een persoonlijk bedrag om de reis te bekostigen) een bedrag van minimaal €10.000,- in. Dit geld komt natuurlijk niet zomaar binnen rollen en daarom moeten wij aan de bak. Zo houden we bijvoorbeeld af en toe verkoopacties bij ons op school en is er 20 op 21 december een lessenmarathon voor de bovenbouwleerlingen. Elke vrijdagmiddag vergaderen we o.a. over deze acties, verdelen we de taken en kijken we hoe het er op dat moment voor staat. Druk is het dus wel, maar ook ontzettend leuk!

Vind u het leuk om op de hoogte te blijven van onze reis en het hele traject ervoor? Of wilt u meer informatie over expeditie Malawi? Neem dan gerust eens een kijkje op onze website www.expeditiemalawi.nl

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.