Nieuws Scherpenzeel

Geslaagde natuurwerkdag Scherpenzeel

De gemeente Scherpenzeel heeft de Natuurwerkdag in ere hersteld. Op zaterdag 3 november zijn op het openbaar trapveld aan de Eikenlaan ruim 40 vrijwilligers enthousiast aan de slag gegaan.

Tegelijk was er een demonstratie van de Imkervereniging Scherpenzeel-Woudenberg en van Platteland Anders. Realisatie van deze dag ging in samenwerking met Landschapsbeheer Gelderland. Wethouder Tonnis van Dijk gaf het startsein: “Met het in ere herstellen van de Natuurwerkdag brengen we op een leuke opbouwende manier het belang van de natuur voor de mensen onder de aandacht.”

Vol enthousiasme werd gewerkt aan het maken van bijenhotels en aan kunstwerkjes met natuurlijke materialen. Ook gingen veel deelnemers met de zaag in de hand enthousiast aan de slag met bomen zagen in het bosje. Er is hard gewerkt. Het vogel – insectenbosje, dat in 2009 met de Boomfeestdag is aangeplant, is al flink gegroeid waardoor het tijd was voor een flinke uitdunning van de bomen. De vrijwilligers hebben open plekken in het bos gezaagd en een takkenril gemaakt waardoor het bos nog gevarieerder is geworden. Dat komt de biodiversiteit ten goede. Het bosje – dat dicht tegen het dorp aanligt – voorziet in voedsel en schuilgelegenheid voor onder andere insecten, vogels, egels en eekhoorns.

De mensen gingen na een werkzame dag in de natuur voldaan en tevreden huiswaarts. Velen hebben genoten van deze fijne opbouwende dag en willen volgend jaar weer meedoen met de Natuurwerkdag. Gemeente Scherpenzeel bedankt alle sponsoren: Jumbo Supermarkten, De Kromme Hoek eet- & drinkhuys, Burgers Groente & Fruitspecialist en Bakker Mulder voor het verzorgen van de heerlijke versnaperingen bij de koffie, de lunch en de befaamde erwtensoep van Platteland Anders waar de vrijwilligers van hebben genoten.

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.