Nieuws Woudenberg

Gemeente ontvangt bank van gerecycled PMD

Op woensdag 22 mei heeft Wethouder Pieter de Kruif, namens de gemeente, een circulaire bank in ontvangst genomen van de heer Jansema van het bedrijf VanAfval.  De bank is gemaakt van het PMD afval dat gescheiden is ingezameld. De bank is geplaatst in het Beaufortpark achter het gemeentehuis.

De gemeente Woudenberg zamelt sinds 2013 het PMD gescheiden in en wil graag aan de inwoners laten zien wat er van het PMD gemaakt wordt. Wethouder de Kruif: “Het is interessant en goed om te zien dat er mooie en zinvolle producten van ons PMD gemaakt worden, ik nodig iedereen van harte uit om eens plaats te nemen op deze mooie bank.”

Het bedrijf VanAfval gebruikt het PMD, dat gemeenten inzamelen, als grondstof voor diverse producten. Straatmeubilair als banken, afvalbakken en bloembakken, lantaarnpalen en vele andere producten vinden hun weg terug naar dezelfde gemeenten. Een mooi voorbeeld van circulair produceren. De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. VanAfval richt zich vooral op de mix van PMD waar andere recyclebedrijven niets mee kunnen en die anders verbrand moet worden. Mocht de bank in de toekomst kapot gaan dan neemt VanAfval hem weer terug en kunnen er weer nieuwe producten van gemaakt worden.


LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.