Nieuws Scherpenzeel Uncategorized

Gedenksteen “De Heijhorst”Onthuld

In de nieuwe woonwijk De Heijhorst is zaterdag 20 april de gedenksteen van ‘aktiviteitencentrum De Heijhorst’ onthuld. Vereniging Oud Scherpenzeel overhandigde de plateau via wethouder Tonnis van Dijk aan de gemeente Scherpenzeel. Hiermee is een blijvende herinnering aan de naam van de woonwijk zichtbaar gemaakt.

Gedenksteen De Heijhorst

Aktiviteitencentrum De Heijhorst is verdwenen. Alleen de naam van de nieuwe woonwijk en een straatnaam daar herinneren nog aan het multifunctionele centrum. De gedenksteen die nu is teruggeplaatst, is in 1975 door naamgever burgemeester Jan Heij aangebracht. De steen was te zien in het eerste element bij de ingang.

Drieëndertig jaar was de Heijhorst het bruisende centrum van de binnensporters en culturele manifestaties. In 2009 gaat het dorpshuis in vlammen op. Wat er nog van De Heijhorst over was, werd gesloopt. De gedenksteen beschadigd kwam op de gemeentewerf te liggen. Daar vond wethouder Tonnis van Dijk jaren later de steen en vervolgens ontfermde Oud Scherpenzeel zich over de gedenksteen.  

Restauratie Oud Scherpenzeel en ondernemers

Oud Scherpenzeel besluit daarna tot restauratie. Enkele Scherpenzeelse ondernemers hebben belangeloos hun medewerking verleend. Dankzij Aart Moesbergen, eigenaar van A.M.W. Grafzerken, zijn de stukken van de gedenksteen weer aan elkaar gelijmd en is deze grondig gereinigd. Theo den Hartog, directeur van Lasbedrijf den Hartog, heeft voor een omlijsting en een roestvrij stalen standaard voor de gedenksteen gezorgd. De gemeente droeg zorg voor het tegelwerk waarop het geheel nu staat. Ter herinnering aan De Heijhorst heeft de gedenksteen op de hoek van de Burg. Colijn-de Raatsingel en de Hovenierslaan een definitieve plek gekregen.

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.