Nieuws Renswoude

Ga in gesprek over duurzaamheid tijdens de VIP-bustour op 20 juli a.s

Zaterdag 20 juli doet de VIP-bus, de rijdende winkel van inspiratie, Renswoude aan. De voormalige SRV winkelwagen reist onder de naam ToerMee (www.toermee.nl) door het land om versnelling te brengen in duurzame lokale plannen en projecten. De eerste ‘halte’ van de  VIP-bus is Renswoude. Wethouder Van ‘t Foort won deze aftrap door tijdens het VNG-Congres op de bestuurdersstoel plaats te nemen en zijn visie op de toekomst voor Renswoude te delen.

De VIP-bus staat zaterdag 20 juli a.s. tussen 08.00 en 14.00 uur op het Dorpsplein in Renswoude.

Tussen 10.00 en 14.00 uur kan je aan boord van de VIP-bus je laten inspireren door duurzame ideeën uit andere plekken van de wereld. Trek eens een duurzame snack uit onze automaat. Kom inspiratie snuiven zoals je niet eerder hebt gedaan en ontdek hoe makkelijk en leuk het is direct te verduurzamen als je hoort over ‘Verborgen Impact’.

Voorafgaand, tussen 08.00 en 10.00 uur is er een ontbijtsessie ‘Eitje tikken met wethouder Van ’t Foort’. De wethouder gaat in gesprek met bestuurders, ondernemers en agrariërs over de uitdagingen, (persoonlijk) drijfveren, blikken op de toekomst en mogelijkheden om in actie te komen. Ook is er plek voor drie inwoners. Wil je in aanmerking komen voor één van deze drie plekken, stuur dan een e-mail naar secretariaat@renswoude.nl. Aanmelden kan tot en met 17 juli a.s.

Blik op de Toekomst: beperkt houdbaar

‘Door overheden, inwoners en ondernemers samen mee op reis te nemen in de vraagstukken van de toekomst komen projecten in de volgende versnelling’, aldus Dennis Nolte, de bedenker van dit concept. ‘In je eentje reis je snel, samen kom je verder. In de VIP-bus kan je letterlijk proeven aan de toekomst, ontmoet je anderen die je verder kunnen helpen en stap je vervolgens de bus uit met je eigen Blik op de Toekomst, met je volgende stap. Je eigen blik op de toekomst krijg je mee naar huis en is beperkt houdbaar. Na drie maanden wordt deze weer geopend om met elkaar terug te blikken en elkaar te helpen. Verduurzamen wordt vaak als streng ervaren, wij maken er liever een inspirerend avontuur van.’

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.