Agenda Agenda Veenendaal

First Man in Filmhuis Veenendaal

Filmhuis Veenendaal is er niet alleen voor arthouse, maar biedt ook de ‘betere bioscoopfilm’ een podium. Aankomende zaterdag 1 december om 20.00 uur wordt dit waargemaakt met de film First Man, met Ryan Gosling in de hoofdrol. Op zondagmiddag 2 december om 14.30 uur kunt u ook nog kijken naar de natuurdocumentaire Wad van Ruben Smit.

First Man toont het leven van de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong. De film volgt de gebeurtenissen rond de legendarische ruimtemissie, waardoor hij de eerste man werd die een voet op de maan zette op 20 juli 1969. We zien zijn reis die leidt tot deze gebeurtenis, die gerust een van de gevaarlijkste in de geschiedenis van de ruimtereizen genoemd mag worden. First Man is geregisseerd door de Amerikaans Damien Chazelle, die ondanks zijn 33-jarige leeftijd films als La La Land en Whiplash op zijn naam heeft staan. De grote ster van First Man is Ryan Gosling. Deze felbegeerde alleskunner (regisseur, producent, muzikant én acteur) kende zijn grote doorbraak in het jaar 2004, door zijn hoofdrol in zwijmelfilm bij uitstek: The Notebook.

Wad, van regisseur Ruben Smit

Wad: Overleven op de Grens van Water en Land is een prachtige documentaire over het Waddengebied, die laat zien hoe ongelooflijk bijzonder maar ook kwetsbaar dit unieke gebied op wereldschaal is. ‘Wad’ brengt het ecosysteem in beeld als nooit te voren. Van heel kleine organismen onder aan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond boven in de voedselketen.

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.