Nieuws Veenendaal

Een frisse duik in het Gilbertjaar

Op dinsdagmiddag 1 januari start het Gilbertjaar in Veenendaal met een nieuwjaarsduik in de Surfvijver. Een BV-er (Beruchte Veenendaler) geeft als lookalike van Gilbert het feestelijke startschot om 12.00 uur precies. Alle Veenendalers die zichzelf ondernemend, creatief, prikkelend of samenwerkend vinden of die fris het nieuwe jaar wil beginnen zijn uitgenodigd om met een stevige plons het Gilbertjaar 2019 in te duiken.

Pootje baden

Om klokslag 12.00 wordt het startschot gegeven voor de Gilbert Nieuwjaarsduik. Vanaf het strandje kan er maximaal 5 minuten worden gezwommen. Uiteraard is pootje baden ook toegestaan. Het is niet nodig je vooraf aan te melden. Deelname aan de nieuwjaarsduik is gratis, maar een (vrijwillige) bijdrage voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur wordt gewaardeerd. Het volledige programma is te vinden op http://sportserviceveenendaal.nl/nieuwjaarsduik/.

Lookalike

Het startschot wordt gegeven door een beruchte Veenendaler, die in 2019 regelmatig in de huid van Gilbert van Schoonbeke zal kruipen. Wie dat is, wordt pas officieel bekend gemaakt bij de nieuwjaarsduik, maar Roeland Tameling (Gilbertjaar coördinator) geeft graag een hint: “vanwege zijn grote betrokkenheid en inzet voor heel veel Veenendalers was hij een van de genomineerden voor de Vrijwilligersprijs 2018. Zo was hij voorzitter van het voormalige Vrijwilligers Netwerk Veenendaal en zette hij zich in voor Lampegietersavond en stedenband Veenendaal-Olomouc. Maar verder zeg ik niks natuurlijk!”

Programmering januari

Het Gilbertjaar kende al een vliegende start met de lancering van ‘Gilbert Geeft’ op 20 december, maar ook in januari zijn er verschillende activiteiten in het kader van het 500e geboortejaar van Gilbert van Schoonbeke. Op de basisscholen starten honderden kinderen met het lespakket ‘Ik ben Gilbert’, de derde donderdag van de maand vindt weer het Gilbert Café plaats en de werkgroep Geschiedenis legt de laatste hand aan een diepgravend onderzoek naar het ware verhaal van Gilbert. Een actueel overzicht van alle activiteiten staat op www.gilbertjaar2019.nl.

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.