Nieuws Scherpenzeel

Drugslaboratorium strijkt neer in Scherpenzeel

Hoe ziet een drugslaboratorium voor xtc- en hennepteelt er eigenlijk uit? Of een cocaïnewasserij? Op 14 februari kunt u het zelf ervaren. Dan organiseert de gemeente Scherpenzeel, samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) én het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland (PVO Oost-Nederland), een informatieavond over ondermijning. De bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers maar ook andere belangstellenden zijn welkom. Op de parkeerplaats van Boschzicht staat die avond het drugslaboratorium.

Ondermijning

Steeds vaker proberen criminelen naar de ‘bovenwereld’ te komen en gebruik te maken van de schijnbare anonimiteit die bedrijventerreinen, buitengebied en ondernemers hen biedt. Want criminelen hebben nu eenmaal ondernemers nodig om aan spullen te komen. Vaak gebeurt dit onbewust. Tijdens de informatiebijeenkomst maken we het ‘onzichtbare zichtbaar’, om zo de georganiseerde criminaliteit tegen te gaan.

Drugslab

De gemeente Scherpenzeel, het CCV en het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland zetten voor deze gelegenheid een drugslaboratorium neer op de parkeerplaats van Boschzicht. Belangstellenden kunnen tijdens de avond zelf een kijkje nemen in dit nagemaakte laboratorium voor xtc- en hennepteelt en een cocaïnewasserij.

Praktische informatie

De gratis informatiebijeenkomst wordt gehouden in Boschzicht Scherpenzeel aan de Burg. Royaardslaan 4. Het programma is als volgt:

18.00 uur: Ontvangst met broodjesbuffet

18.45 uur: Welkom door burgemeester H.H. (Harry) de Vries

19.00 uur: Presentatie Hans Bakker MKB Nederland

19.25 uur: Ervaringsdeskundige Roy Verheij, Silver Vast bv.

19.50 uur: Voorstellen van de aanwezige specialisten

20.00 uur: In gesprek met aanwezige specialisten

21.00 uur: Einde

U kunt zich voor deze informatiebijeenkomst tot en met 12 februari 2019 aanmelden door een mail te sturen naar b.rebel@scherpenzeel.nl.

LEAVE A COMMENT

internal_server_error <![CDATA[WordPress &rsaquo; fout]]> 500