Nieuws Veenendaal

Dak vd Markt komend weekend gesloten.

Burgemeester Gert-Jan Kats heeft, naar aanleiding van de recente incidenten bij Het Dak van de Markt en in de directe kring van de betrokken ondernemer, besloten het horecabedrijf komend weekend te sluiten. Dit om de rust rondom de horecagelegenheid terug te brengen. De burgemeester heeft dit besluit genomen in afstemming met de Politie en het Openbaar Ministerie. De eigenaar van Het Dak van de Markt is over deze maatregel geïnformeerd.

Burgemeester Kats: “Ik realiseer me dat deze beslissing impact heeft op de eigenaar van het Dak van de Markt en zijn medewerkers. Op dit moment is er geen andere oplossing. De intentie is dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt. De veiligheid van onze inwoners gaat boven alles en is onze eerste prioriteit. Ik vind het onacceptabel dat onze Veense samenleving hiermee wordt geconfronteerd en  begrijp het ook als u hier bezorgd over bent. De Politie, het Openbaar Ministerie en ikzelf nemen dit zeer hoog op en doen er alles wat in onze macht ligt om degene(n) die voor deze incidenten verantwoordelijk is/zijn op te sporen. Daarnaast is het onze gezamenlijke taak om de criminaliteit een halt toe te roepen.”

Politieteamchef Henk Wiesenekker: “De Politie heeft de opsporing maximaal opgeschaald en ook het toezicht is geïntensiveerd. Door de extra maatregelen wordt alles op alles gezet om diegene(n) die hiervoor verantwoordelijk zijn op te sporen en aan te houden. In het belang van dit onderzoek en om de opsporingskansen optimaal te houden, kan niet op de aard van de maatregelen worden ingaan.”

Incident cultuurfabriek

Vandaag is er een verdacht pakketje aangetroffen bij de cultuurfabriek. Direct na de melding van de vondst van het pakketje heeft de Politie uit voorzorg direct groot opgeschaald. Dit bleek loos alarm.

Tips

Heeft u informatie die kan leiden tot de opsporing en aanhouding van diegene(n) die verantwoordelijk zijn voor deze incidenten? Meld dit dan bij de Politie via (0900) 8844 of Meld Misdaad Anoniem (0800) 7000. Elk signaal, hoe klein ook, kan bijdragen aan het oplossen van deze incidenten.