Nieuws Scherpenzeel

Commissaris Clemens Cornielje weer thuis

De commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje, is weer thuis. Hij maakt het naar omstandigheden redelijk. Hoelang zijn herstel zal duren, is echter nog onduidelijk, meldt de provincie Gelderland.

Begin deze maand werd bekend dat Cornielje in een ziekenhuis was opgenomen vanwege een hersenvliesontsteking en zijn werk had neergelegd. In een telefoongesprek begin deze week met griffier Bob Roelofs klonk Cornielje volgens de provincie opgewekt en gaf hij aan dat het elke dag een beetje beter gaat. ,,Maar hij zei ook dat hij zich nog nooit zo ziek had gevoeld.”

Zijn herstel zal volgens de provincie tijd kosten ,,en die tijd zal hij er ook voor nemen. Het lopen gaat moeizaam, vandaar dat de fysiotherapeut met hem aan de slag is gegaan.”

Cornielje (60 jaar), bij wie verschillende malen kanker is geconstateerd, is sinds 2005 commissaris in Gelderland. Eerder was hij Tweede Kamerlid voor de VVD. Hij maakte in april van dit jaar bekend dat hij per 1 februari volgend jaar opstapt. Hij wil Eerste Kamerlid worden.

LEAVE A COMMENT

WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.