Nieuws Renswoude

Bouw eerste wijk Renswoude met nul-op-de-meter woningen van start

Op woensdag 16 januari jl. heeft wethouder Sander van ’t Foort het startsein gegeven voor de bouw van 45 sociale huurwoningen en 18 koopwoningen in het herontwikkelingsplan Taets van Amerongen. Dit betreft de eerste wijk in de Regio Foodvalley die volledig bestaat uit gasloze, duurzame woningen met nul-op-de-meter.

Deze nieuwe wijk wordt ontwikkeld door het gemeentelijk woningbedrijf Renswoude, gemeente Renswoude en BPD. De woningen worden gebouwd door bouwbedrijf Kreeft. De planning is dat de eerste woningen nog voor de zomervakantie worden opgeleverd.

De gemeente Renswoude en het gemeentelijk Woonbedrijf Renswoude stonden voor de opgave om een gedeelte van de woningen aan de Taets van Amerongenweg te herstructureren. Reden hiervoor was de eenzijdigheid en ouderdom van de woningen. De vernieuwing en energietransitie konden niet met renovatie worden gerealiseerd.

Door herbestemming van een deel van de grond voor koopwoningen kon de herstructurering financieel mogelijk gemaakt worden. De mix van koopwoningen en sociale huur in dit gebied zorgt voor een significante verbetering van de leefbaarheid van het gebied. Waar voorheen woonruimte was voor circa 70 inwoners van Renswoude, is het gebied nu ingericht voor circa 190 inwoners. Bijna drie keer zo veel. De 45 sociale huurwoningen en 18 koopwoningen zijn allemaal duurzaam en ‘nul op de meter’.

LEAVE A COMMENT


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function blanaceTags() in /home/midlandfm/public_html/wp-content/themes/hash/includes/library/functions.php:580 Stack trace: #0 /home/midlandfm/public_html/wp-content/themes/hash/comments.php(50): hash_wow_themes_comment_form() #1 /home/midlandfm/public_html/wp-includes/comment-template.php(1510): require('/home/midlandfm...') #2 /home/midlandfm/public_html/wp-content/themes/hash/single.php(98): comments_template() #3 /home/midlandfm/public_html/wp-includes/template-loader.php(78): include('/home/midlandfm...') #4 /home/midlandfm/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/midlandfm...') #5 /home/midlandfm/public_html/index.php(17): require('/home/midlandfm...') #6 {main} thrown in /home/midlandfm/public_html/wp-content/themes/hash/includes/library/functions.php on line 580
WordPress › fout

De site ondervindt technische problemen.