Slotenmaker in de buurt vinden doe je met deze stappen

Je zult niet de eerste zijn die zichzelf heeft buitengesloten doordat je vergeten bent je sleutels mee te nemen. Super lastig natuurlijk, maar gelukkig is er in elk dorp en in elke stad wel een goede slotenmaker te vinden. Maar hoe vind je zo iemand? Het eerste wat je doet is natuurlijk google gebruiken om

‘Ten diepste wil iedereen leven’

[BARNVELD] Als fysiotherapeut werd Job Kiks (22) in het ziekenhuis geconfronteerd met de pijn en het verdriet van de coronacrisis. Juist in deze tragiek was de gelovige Barnevelder op zijn plek. Hij wil altijd optimistisch in het leven staan.

Vandalen vernielen glazen deur ijssalon in Barneveld

[BARNEVELD] Nog onbekenden hebben vannacht de glazen deur van ijssalon Van Gelre in Barneveld ingegooid. Ook binnen in de ijssalon zijn vernielingen aangebracht. Of er ook sprake is geweest van diefstal is nog niet bekend.

Kapteijnstraat wordt een ‘basketbalarena’

[BARNEVELD] 3x3NL Barneveld. Dat is de naam van een toernooi dat komende zaterdag aan de Kapteijnstraat georganiseerd wordt door basketbalvereniging Tower Jumpers, in samenwerking met de Nederlandse Basketbal Bond. Voorheen stond dit bekend als Streetball Masters Barneveld (op het Torenplein). Dit jaarlijks terugkerend sportieve evenement trekt zo’n 200 actieve basketballers aan in alle leeftijden.

Aantal coronabesmettingen in Barneveld daalt weer

[BARNEVELD] Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Barneveld is na twee weken van stijgingen, de afgelopen week weer flink gedaald. Dat blijkt uit recente cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

‘De Fabeltjeskrant door de jaren heen’: expositie geopend door Burgemeester Luteijn

Sinds 7 juli kunnen fans van De Fabeltjeskrant terecht in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum voor een uitgebreide expositie die geheel gewijd is aan de populaire jeugdserie die in de vorige eeuw, enkele onderbrekingen daargelaten, bijna een kwart eeuw op de ouderwetse televisie te zien was. ‘De Fabeltjeskrant door de jaren heen’ werd geopend

Duizendste aansluiting glasvezel in Scherpenzeel

Scherpenzeel – Begin juni werden de eerste woningen in Scherpenzeel aangesloten op het glasvezelnetwerk. Wethouder Gerard van Deelen ging langs bij de bewoners van de duizendste huisaansluiting, de familie Van Riel.

Speeltuin ‘t Hoorntje toch nog gered

Door Marco Diepeveen

Nieuwe fase Groene Grens voor natuur, waterberging en recreatie

Veenendaal – De derde fase van De Groene Grens, de natuurlijke bufferzone tussen Ede en Veenendaal, gaat in ontwikkeling….

Fusiekwestie Scherpenzeel/Barneveld in EenVandaag

[HILVERSUM/SCHERPENZEEL/BARNEVELD] Het landelijke actualiteitenprogramma EenVandaag heeft dinsdagavond aandacht besteed aan door de Provincie Gelderland beoogde fusie van Scherpenzeel met Barneveld. Aan het woord kwam Wim Voermans, hoogleraar staatsrecht aan de Universiteit van Leiden. Die stelt dat de overheid ,,ontzettend voorzichtig’’ moet zijn met het opleggen van een fusie, omdat een petitie heeft aangetoond dat 82