Nieuws

uit Woudenberg
 

Woensdag 22 juni a.s. hoopt de P.C.O.B Woudenberg onder leiding van Piet van Ginkel en Teus Robbertsen onze tweede fietstocht van dit seizoen te houden. De route voert weer door onze mooie woonomgeving, waar momenteel veel te zien is langs de kant van de weg. Met de ogen wijd open is het weer genieten van alles wat groeit en bloeit. De start is om 9.00 uur achter het Cultuurhuis en, uiteraard, men hoopt op mooi weer, zonder regenbuien, Onderweg zal "ergens" gestopt worden voor een kopje koffie.

Iedereen die nog een redelijke afstand kan fietsen is hartelijk welkom, ook niet-leden van de P.C.O.B. Men vertrouwt dan ook op grote belangstelling

De voormalige Willem van Oranjeschool aan de Willem de Zwijgerlaan in Woudenberg maakt plaats voor nieuwbouwwoningen. Op 15 juni ondertekenden wethouder Pieter de Kruif en de heer Martien Legemaat van Woudenburcht Ontwikkeling B.V. het koopcontract. De ondertekening is het startsein voor het nieuwbouwproject dat de naam Koningsplein draagt.

Het project is een vorm van vernieuwend opdrachtgeverschap. Toekomstige bewoners mogen hierbij, binnen een aantal gestelde kaders, de vormgeving en indeling van hun nieuwe woning en woonomgeving zelf bepalen. Bij de inrichting van de woonomgeving mogen ook omwonenden van de voormalige Willem van Oranjeschool meebeslissen. Wethouder Pieter de Kruif: “De gemeente Woudenberg vindt de wensen en ideeën van toekomstige en huidige bewoners van het gebied belangrijk en heeft daarom bij het realiseren van dit nieuwbouwproject gekozen voor een vorm van vernieuwend opdrachtgeverschap, namelijk medeopdrachtgeverschap. Anders dan bij andere nieuwbouwprojecten is dit een vraaggerichte werkwijze, waarbij het project met maximale inbreng van toekomstige en huidige bewoners van het gebied wordt vormgegeven.”

Workshops
Door middel van een aantal workshops kunnen toekomstige bewoners meebeslissen over de vormgeving en indeling van de huizen en woonomgeving. Bij de workshops over de inrichting van de woonomgeving, kunnen ook omwonenden van het gebied aansluiten. Op die manier worden zij ook op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom het nieuwbouwproject. Op 6 juli is er om 19.30 uur een informatiebijeenkomst voor belangstellenden in de Willem van Oranjeschool. Meer informatie is beschikbaar op de website van het project www.koningspleinwoudenberg.nl.

Betrokkenheid belangrijk selectiecriterium Bij de verkoop van de grond voor dit nieuwbouwproject waren twee zwaarwegende selectiecriteria voor de gemeente Woudenberg bij de keuze voor een ontwikkelende partij het voorgestelde verloop van het ontwikkelproces en de wijze waarop zij huidige en toekomstige bewoners
betrekken bij de ontwikkeling van de woningen en de woonomgeving. De combinatie Woudenburcht Ontwikkeling B.V. en Van den Berg Architecten Houten BV heeft deze selectie gewonnen.

Gouden hamer
In mei 2014 won de wethouder ‘De Gouden Hamer’ voor het beste voornemen binnen de provincie Utrecht om ruimte te bieden aan vernieuwend opdrachtgeverschap. De gemeente Woudenberg kreeg hierbij ondersteuning van Anne-Greet van der Wiel, de aanjager van vernieuwend opdrachtgeverschap van de provincie Utrecht, waardoor het traject om te komen tot de start van deze voor Woudenberg nieuwe ontwikkeling voortvarend werd doorlopen.

Bron: Gemeente Woudenberg

De kleuters van de Julianaschool in Woudenberg hebben de afgelopen week hun beste beentje voorgezet tijdens de ochtendvierdaagse.
Ongeveer 70 kinderen liepen in hun rode school t-shirts onder begeleiding van hun leerkrachten en een aantal ouders de 2,5 km lange route. Op maandagochtend ging de route door de nieuwe wijk ‘Het Groene Woud’. Dinsdag wandelden ze langs de Willem de Zwijgerlaan. Op woensdag was er een rustdag ingelast. Donderdag ging de route in een grote ronde om de dorpskerk en op vrijdag gingen de kinderen via het Beaufortpark naar het gemeentehuis.
Bij het gemeentehuis werden de kinderen opgewacht door burgemeester Cnossen, daarna werd bij Juf Anneke in de tuin een ijsje gegeten. Daarna gingen de kinderen terug richting school waar de kinderen op de Prinses Irenestraat feestelijk ingehaald werden. De andere kinderen van de school vormde vanaf de straat tot de school een erehaag en juichten de kleuters toe. Het was ook dit jaar weer een groot succes en als klap op de vuurpijl kregen de kinderen kregen allemaal een medaille van directeur Arie Esser.

DeWoudenberger.nl

Geen feed gevonden

 

 

Social Media

Sample avatar 

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.

Inloggen.