Nieuws

uit Woudenberg
 

Maandag 27 juni 2016 is de inrit van de parkeerplaats bij de Pyramide van Austerlitz hersteld. Landgoed Den Treek – Henschoten, restaurant de Pyramide en De Stichting Pyramide van Austerlitz hebben dit werk gezamenlijk uitgevoerd.

De afgelopen jaren is de inrit in slechte staat van onderhoud geraakt en het is dan ook zeer  welkom dat deze bijzondere plek op de Utrechtse Heuvelrug weer een mooie entree krijgt. Komende zomer hopen we hier weer vele bezoekers te trekken. Het beklimmen van het monument is letterlijk een hoogtepunt. Maar in het bezoekerscentrum kunt u, samen met de kinderen, leren over de invloed die de Franse tijd heeft gehad op ons dagelijks leven. U kunt een korte film bekijken, een familiespeurtocht doen of een wandelroute kopen door de omliggende bossen. Een bezoek aan de historische speeltuin met het restaurant vormen een mooie aanvulling op het geheel.

Over de Pyramide van Austerlitz
Tussen 1795 en 1813 waren de Fransen in ons land. Op en rond de locatie van de Pyramide van Austerlitz bij Woudenberg waren in die periode jarenlang ca. 18.000 (voornamelijk Franse) militairen aanwezig. In en rond het huidige bezoekerscentrum en op het monument de Pyramide van Austerlitz krijgt u meer informatie over het belang van deze periode in onze nationale geschiedenis. Of kijk eens op www.defransetijd.nl.

Beklimt u het monument, of bezoekt u het bezoekerscentrum, dan wordt u ontvangen door de vrijwilligers van de Stichting Pyramide van Austerlitz. Lijkt het u ook leuk om mensen te ontvangen? Wij zijn nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Op de website van Landschap Erfgoed Utrecht vindt u meer informatie over de verschillende functies. http://www.landschaperfgoedutrecht.nl/Pyramide

Afgelopen zaterdag werd er een sponsorwandeling georganiseerd voor de verduurzaming van het zwembad 't Willaer. Het zwembad zelf organiseerde al een ludieke 'doneer een tegel-actie' om zo in 17 weken 6.000 tegels gesponsord te krijgen door het bedrijfsleven en de inwoners. Een tegel kost 2,50 euro. Samen met de Ronde Tafel 132 en de Lions had de Rotary Scherpenzeel-Woudenberg toegezegd een bedrag van 10.000 euro te doneren aan het zwembad voor verduurzaming. Daarom organiseerde zij deze sponsorwandeling. Ongeveer 60 mensen namen deel aan deze sportieve actie. Men kon door het dorp en het buitengebied van Scherpenzeel een route van 5 of 10 kilometer wandelen. Door de actieve sponsorwerving van de Rotaryleden kwam de opbrengst tot het prachtige resultaat van 3.600 euro. Daardoor heeft de Rotary niet alleen de beloofde 3333 euro kunnen doneren, maar konden zij ook nog 100 tegels afnemen.

Op vrijdagavond 24 juni is er een einduitvoering van de muziekschool. De uitvoering start om 19.00 uur. Gevorderde leerlingen zullen verschillende muziekstukken ten gehore brengen, variërend van klassieke muziek tot popmuziek. Behalve een reeks solisten zullen er ook een aantal groepen en orkesten optreden. Na afloop is er gelegenheid om informatie te krijgen over de lessen en kunnen er instrumenten uitgeprobeerd worden. Op de muziekschool wordt lesgegeven in viool, keyboard, dwarsfluit, piano, gitaar, blokfluit, orgel, cello, en zang. Leerlingen hebben er privéles of les in groepsverband en zij kunnen spelen in de diverse samenspel groepen. Het concert wordt gehouden in de Catharinakerk, gelegen aan de Willem de Zwijgerlaan 38 en de toegang is gratis.

Voor informatie kan men van tevoren alvast de website van de muziekschool raadplegen: www.muziekschoolwoudenberg.nl

DeWoudenberger.nl

Geen feed gevonden

 

 

Social Media

Sample avatar 

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.

Inloggen.