Nieuws

uit Woudenberg
 

Glasvezel buitenaf start eind maart 2018 de glasvezelcampagne in het buitengebied van Kromme Rijnstreek. Om succesvol over te kunnen gaan naar aanleg is wel een minimumdeelname van 50% noodzakelijk. De aanlegwerkzaamheden kunnen dan in het vierde kwartaal van 2018 starten.

Dat is de boodschap die de gemeente heeft ontvangen van Glasvezel buitenaf. Glasvezel buitenaf is de organisatie die al in 21 regio's, meer dan 75.000 adressen, in het buitengebied van Nederland aansluit op glasvezel. Kromme Rijnstreek, met ca 3500 adressen, kan daar binnenkort aan toegevoegd worden. Het projectgebied omvat het buitengebied van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Houten, Wijk bij Duurstede, Bunnik, Zeist (zuidelijk van de stad), een groot deel van Woudenberg en het gebied van Rhenen langs de Neder-Rijn tot en met Elst. 

Het belang van snel internet neemt snel toe, ook in het buitengebied. Of dat nu is voor de (agrarische) bedrijven met direct dataverkeer en op afstand gestuurde toepassingen, voor de jeugd ter ondersteuning van de studie of vrije tijd of voor de toepassing van zorg op afstand door beeldzorg of digitale ondersteuning. Glasvezel zorgt voor toekomstbestendige bereikbaarheid.

Het aanbod

De voorlopige planning is gericht op de start van de glasvezelcampagne in de tweede helft van maart. Iedereen op wie het aanbod van toepassing is, krijgt een persoonlijke uitnodiging voor een informatiebijeenkomst.

Glasvezel buitenaf legt een 'open' netwerk aan. Inwoners en bedrijven kunnen straks kiezen uit meerdere dienstaanbieders voor een glasvezelabonnement.

Daarnaast betalen de inwoners en bedrijven een vastrechtvergoeding per maand of een vast bedrag bij eenmalige afkoop. Inwoners die na de inschrijfperiode willen deelnemen, betalen naast de vergoedingen die hiervoor genoemd staan, een minimale vergoeding van €995. Dit bedrag is afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten. Bij de start van de campagne zijn de prijzen en de dienstaanbieders bekend.

Wethouder Gijs de Kruif van Woudenberg is blij met het initiatief van Glasvezelbuitenaf en geeft aan dat het belangrijk is deze unieke kans voor directe aansluiting op glasvezel te benutten. "Na de jaren van voorbereiding ook in samenwerking met gebied coöperatie O-gen is het dan zover dat we van start kunnen." ***

Vindt u het ook belangrijk dat er glasvezel komt in het buitengebied?

Voor het behalen van meer dan 50 % deelname, werkt Glasvezelbuitenaf samen met ambassadeurs uit het gebied. De rol van de ambassadeur is vooral het benutten van gebiedskennis en kennis van de bewoners om ze te helpen om de goede keuze te maken.

Meld u aan als ambassadeur!

Glasvezel buitenaf doet een oproep aan bewoners die geïnteresseerd zijn om als ambassadeur bij te dragen aan het succes. Op 22 februari is er een wervingsbijeenkomst waar aspirant-ambassadeurs nadere informatie krijgen over het project en hun rol daarin. Meld je aan bij je gemeente of Glasvezel buitenaf op onderstaande mailadressen en u krijgt een uitnodiging voor deze bijeenkomst.

l.scharenborg@glasvezelbuitenaf.nl          Kwartiermaker project Kromme Rijnstreek

s.neven@woudenberg.nl                 Contactpersoon gemeente  Woudenberg


DeWoudenberger.nl

Geen feed gevonden

 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.