Binnenkort gaan controleurs van het bureau Holland Ruiter in Woudenberg op pad om huis-aan-huis te controleren op hondenbezit. Zij bellen bij inwoners aan om te kijken of zij een hond hebben en daarvoor hondenbelasting betalen. Inwoners mogen de controleurs vragen om zich te legitimeren. Als inwoners niet thuis zijn, dan komt de hondencontroleur op een later moment terug of laat deze een brief achter.

Iedere inwoner van Woudenberg die een hond heeft, moet volgens de belastingverordening hondenbelasting betalen. Inwoners die een hond hebben, maar deze nog niet aangemeld hebben voor de hondenbelasting, kunnen dit alsnog doen via www.woudenberg.nl of door een aanmeldformulier op te vragen bij de afdeling Belastingen via het telefoonnummer 033 22 77 23 24. Als tijdens de controle blijkt dat een inwoner een hond heeft, maar geen hondenbelasting betaalt, dan kan de gemeente een boete geven.

Informatie over de tarieven, het betalen van de hondenbelasting en het aanmelden van een hond is te vinden op www.woudenberg.nl/hondenbelasting.