Nieuws

uit Woudenberg
 

Maandag 27 juni 2016 is de inrit van de parkeerplaats bij de Pyramide van Austerlitz hersteld. Landgoed Den Treek – Henschoten, restaurant de Pyramide en De Stichting Pyramide van Austerlitz hebben dit werk gezamenlijk uitgevoerd.

De afgelopen jaren is de inrit in slechte staat van onderhoud geraakt en het is dan ook zeer  welkom dat deze bijzondere plek op de Utrechtse Heuvelrug weer een mooie entree krijgt. Komende zomer hopen we hier weer vele bezoekers te trekken. Het beklimmen van het monument is letterlijk een hoogtepunt. Maar in het bezoekerscentrum kunt u, samen met de kinderen, leren over de invloed die de Franse tijd heeft gehad op ons dagelijks leven. U kunt een korte film bekijken, een familiespeurtocht doen of een wandelroute kopen door de omliggende bossen. Een bezoek aan de historische speeltuin met het restaurant vormen een mooie aanvulling op het geheel.

Over de Pyramide van Austerlitz
Tussen 1795 en 1813 waren de Fransen in ons land. Op en rond de locatie van de Pyramide van Austerlitz bij Woudenberg waren in die periode jarenlang ca. 18.000 (voornamelijk Franse) militairen aanwezig. In en rond het huidige bezoekerscentrum en op het monument de Pyramide van Austerlitz krijgt u meer informatie over het belang van deze periode in onze nationale geschiedenis. Of kijk eens op www.defransetijd.nl.

Beklimt u het monument, of bezoekt u het bezoekerscentrum, dan wordt u ontvangen door de vrijwilligers van de Stichting Pyramide van Austerlitz. Lijkt het u ook leuk om mensen te ontvangen? Wij zijn nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Op de website van Landschap Erfgoed Utrecht vindt u meer informatie over de verschillende functies. http://www.landschaperfgoedutrecht.nl/Pyramide


DeWoudenberger.nl

Geen feed gevonden

 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.