Nieuws

uit Woudenberg
 

WOUDENBERG – Op donderdag 12 mei wordt er een Fietsinformatiedag georganiseerd. De dag is speciaal voor fietsende senioren georganiseerd, in samenwerking met de Fietsersbond en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV Utrecht).Tijdens de Fietsinformatiedag kunnen inwoners onder andere hun fietsvaardigheid testen, deelnemen aan een les fietsgym of een presentatie over verkeersregels- en inzicht bijwonen. Wethouder Gijs de Kruif: "De fietsinformatiedag is een praktische en gezellige dag voor senioren die van fietsen houden en veilig willen blijven fietsen."

Hoe ziet de Fietsinformatiedag eruit?
De deelnemers komen om 09:00 uur op de eigen fiets (of e-bike) naar sporthal De Camp. Na de ontvangst wordt eerst de kennis van de verkeersregels en het verkeersinzicht getest. Hierbij is er speciale aandacht voor lokale verkeerssituaties. De senioren krijgen adviezen over veilig verkeersgedrag in deze situaties. Vervolgens staan controles en praktijkoefeningen op het programma: achtereenvolgens 'fietsgymnastiek' van een beweegdocente; controle van fiets of e-bike door een lokale rijwielhandelaar; op een afgezet parcours worden de reactiesnelheid, het evenwicht en de fietsvaardigheid getest; en het groepsfietsen wordt geoefend tijdens een korte fietstocht langs enkele onoverzichtelijke verkeerssituaties in de gemeente. Ook is er speciale aandacht voor de veiligheidsaspecten van de e-bike (de fiets met elektrische trapondersteuning). De dag eindigt om 16:00 uur.

Aanmelden
Belangstellenden voor de Fietsinformatiedag kunnen zich aanmelden via www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen of een mail sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl (o.v.v. 'aanmelding Fietsinformatiedag Woudenberg 12 mei'). Deelname kost € 7,50.


DeWoudenberger.nl

Geen feed gevonden

 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.