Nieuws

 

Studeren is al een ding op zich. Daarnaast radio maken is werk wat velen aan een ander zouden overlaten maar Job niet. Ik sprak de 21-jarige Nijmegenaar over het begin van Student FM, het radiostation dat is begonnen bij hem. Ook hebben wij het gehad over Game Battle én zijn lievelingsdier.
 
Het meesterbrein
Job volgt de opleiding 'Podium en Evenemententechniek' op het ROC A12 in Ede. Hij specialiseert zich in audio omdat hij altijd interesse heeft gehad in radio en gek is op muziek. Ongeveer een jaar geleden kwam Job op het idee zelf radio te maken vanuit school. Daar legde hij het idee voor aan één van zijn docenten die hem toestemming gaf zijn plannen te verwezenlijken. Ondertussen zorgen hij en zo'n 15 à 20 andere studenten elke tweede donderdag van de maand voor de leukste muziek in een radio-uitzending die wordt uitgezonden via YouTube.

Game Battle
Op 23 & 24 februari gaat Student FM 24 uur lang uitzenden vanuit de Game Battle in Veenendaal. Game Battle is hét ICT- en Game event voor de scholen Veenendaal, Wageneningen, Rhenen en Ede. Het begint om 16:00 uur en Job gaat dit zelf presenteren.
Mij lijkt het haast onmogelijk want na een uur of 12 zouden mijn ogen het toch echt begeven. Job vertelt dat hij wel vaker zo lang wakker is geweest en zich daar niet zo'n zorgen over maakt. Al die tijd scherp blijven zal lastiger worden maar hij heeft er alle vertrouwen en veel zin in!
Ze verwachten tussen de 400 en 600 genodigden! De burgemeester van Veenendaal zal het event openen en ook Checkpoint zal aanwezig zijn.

De initiatiefnemer zelf is overigens helemaal geen gamer. Veel verder van The Sims is hij nooit echt gekomen. Hebben we dat gemeen, Job! 
 
Ik wens Job en alle anderen heel veel succes en vooral heel veel plezier!
 
P.S. Heb ik al verteld dat zijn lievelingsdier een kat is? Hebben we weer iets gemeen! :)

De colleges van de gemeenten Veenendaal, Rhenen en Renswoude hebben op dinsdag 16 januari 2018 een volgende stap gezet in de verkenning van de toekomst van sociale werkvoorziening en de uitvoering van de participatiewet.  De colleges van de drie gemeenten, samen eigenaar van IW4, hebben ingestemd met een notitie die in samenwerking met IW4 tot stand kwam.

De notitie beschrijft een viertal onderzoeken die betrekking hebben op de toekomst van sociale werkvoorziening en de uitvoering van de participatiewet. In februari 2018 spreken de gemeenteraden van Veenendaal, Rhenen en Renswoude met elkaar over dit onderwerp.

Andere opzet

De gemeente Veenendaal is samen met de gemeente Rhenen en Renswoude verantwoordelijk voor het bedrijf IW4. Vanwege gewijzigde wetgeving (invoering van de participatiewet) zijn aanpassingen in de huidige opzet onvermijdelijk. In juni vorig jaar spraken de afzonderlijke drie gemeenteraden hierover.

Zorgvuldig proces

De colleges hechten aan een zorgvuldig proces. Dat is op de eerste plaats in het belang van de medewerkers van IW4. Daarnaast is het belangrijk om de betrokken raadscommissies van Veenendaal, Rhenen en Renswoude in deze periode voor de verkiezingen te informeren over de stappen die gezet zijn en nog gezet moeten worden.

De genoemde notitie beschrijft een viertal voorstellen voor verdieping. Deze voorstellen gaan onder andere in op het subsidietekort waar alle SW-bedrijven in Nederland mee te maken hebben en het in beeld krijgen van de basisinfrastructuur die nodig is voor het SW-bedrijf in de toekomst.

De gezamenlijke gemeenteraadsleden ontvangen in februari 2018 een nadere toelichting op de uitgevoerde onderzoeken.

 

Ongeveer een half jaar geleden maakte de Heeren van Ruysdael via een Facebook-bericht bekend te gaan sluiten. Net als voor veel jongeren kwam dit voor mij heel onverwachts. Ik dacht dat het wel prima liep. Al kwam ik er de laatste tijd niet zo vaak als vroeger voelde het toch alsof een deel van mijn jeugd voorbij was. MAAR, al snel hoorde ik dat de Heeren herboren werd. Een nieuwe eigenaar, de held van velen, geeft ons de kans te laten zien hoe graag wij de Heeren in ons leven willen.
 
Heropening
Op zaterdag 3 juni namen de jongeren uit Veenendaal en omstreken afscheid van hun geliefde café, dachten ze. Dezelfde avond was meneer Kroon namelijk ook aanwezig. De drukte die avond heeft ervoor gezorgd dat hij interesse kreeg in de plek waar onze jongeren veel van hun favoriete herinneringen gemaakt hebben. Omdat de huidige eigenaar ook van de slotavond wilde genieten spraken zij af de week na de sluiting om de tafel te gaan zitten en de nodige zaken te bespreken. Hij heeft toen besloten het over te nemen en het avontuur aan te gaan. Het blijft natuurlijk een risico wat meneer genomen heeft.

Nu
Sinds de heropening gaat het goed met de zaak. Zoals voor de sluiting kiezen veel jongeren op zaterdagavond nog steeds het weekend te vieren in de Heeren van Ruysdael. Weekend vieren, slechte cijfers wegdrinken, harten breken, gewoon even los gaan, kies zelf maar.

Ook de vrijdagavonden lopen steeds beter. Sinds de overname is er een groter budget voor het organiseren van leuke feesten en het boeken van bekende artiesten. Denk aan Josylvio, Supergaande en mijn favoriet: Boef. Bedankt meneer Kroon!

Er wordt tegenwoordig wel met muntjes gewerkt, het betalen met geld aan de bar is verleden tijd en ook dit heeft een positieve werking op de zaak. Handig om van te voren te weten om jezelf het muntloos staan bij de bar terwijl je drankjes al gemaakt zijn te besparen.

Plannen
Bedrijfsleider Rick Enkelaar verteld dat er een planning is gemaakt voor het komende half jaar. Zo staan er leuke samenwerkingen op de planning zoals met Smoothy Movez Events, een organisatie waar voor de sluiting ook mee is samengewerkt. Er worden ook thema feesten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld met Halloween in oktober. Genoeg mogelijkheden om je grote liefde terug te winnen dus. Of een nieuwe te vinden natuurlijk!

Voor de 16-plussers onder ons is het ook mogelijk een feestje te vieren in de Veenendaalse place to be. Op vrijdagavonden is deze groep jongeren van harte welkom en mogen zij, zonder alcohol, ook even los gaan.

Geen paniek: De zaterdagavonden blijven 18-plus!

Ouderen
Een aantal keer per jaar worden er gezellige ochtenden voor ouderen georganiseerd. Zij beginnen met een kopje koffie, gaan door naar een leuke activiteit met een drankje en sluiten af met een lunch.

De activiteiten verschillen per keer. Zo is er eens een modeshow georganiseerd door modeketen C&A. Er wordt soms samengewerkt met de gemeente en politie om het bijvoorbeeld te hebben over veilig pinnen. Zelf ben ik hier groot voorstander van. Ouderen worden naar mijn mening snel in hokjes gestopt terwijl ook zij echt wel in zijn voor gezelligheid, nieuwe vrienden en wellicht nieuwe liefdes.

Zo'n ochtend trekt ongeveer 40-50 ouderen. Tijdens de kerstbingo hebben maarliefst 70 mensen een leuke ochtend gehad in het veelzijdige café.
Medewerkers flyeren meestal op locaties waar veel ouderen te vinden zijn, en iedereen is welkom tegen een kleine vergoeding van ongeveer €10,- tot €12,50.
 
"Het gaat bij ons niet om het verdienen tijdens die ochtenden, maar om iets bijdragen aan de maatschappij"Aldus Rick Enkelaar.
 
De sluiting
De vorige eigenaar Remco Enkelaar had te vroeg investeringen in het café gedaan waardoor hij financieel in de problemen kwam legt zijn zoon en bedrijfsleider Rick Enkelaar uit. Ook zijn gezondheidsklachten hebben een grote rol gespeeld in de destijds gemaakte keuze het familiebedrijf te sluiten. Er is nog geprobeerd een nieuwe eigenaar voor de Heeren te vinden maar dat is toen helaas op niets uitgelopen.

Op het bericht kwamen ontzettend veel reacties binnen. Bekenden van de familie Enkelaar en een heleboel feestgangers lieten weten het erg jammer te vinden dat een van de populairste uitgaansgelegenheden onder jongeren in Veenendaal dicht zou gaan.

Gelukkig heeft meneer Kroon het overgenomen, het samen met het personeel verzorgd en een nieuw leven gegeven zodat jong en oud Veenendaal er van kan blijven genieten.

Laten we daar allemaal een drankje en een dansje op doen en een heleboel nieuwe herinneringen maken!

VeenendaalseKrant.nl

Geen feed gevonden

 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.