Nieuws

 

Het college van Veenendaal is voornemens om de nieuwbouwwoningen op de eilanden H, I en K in de wijk Veenderij in Veenendaal-oost, aan te sluiten op de Duurzame Energie Veenendaal-Oost (DEVO). Het aansluiten van deze woningen op deze duurzame energievoorziening draagt onder andere bij aan het realiseren van de doelstellingen van Veenendaal op het terrein van de duurzaamheid.

Het Ontwikkelbedrijf Veenendaal-Oost (OVO) bouwt aan nieuwe woonwijken in Veenendaal-oost. OVO heeft aan Duurzame Energie Veenendaal-Oost (DEVO) gevraagd om de woningen op de ‘HIK-eilanden’ in de wijk Veenderij aan te sluiten op het systeem van DEVO. De aandeelhouders van DEVO, waaronder de gemeente Veenendaal, hebben DEVO opdracht gegeven de haalbaarheid van deze aansluiting te onderzoeken.

Op basis van het onderzoek naar de technische en financiële aspecten van de aansluiting van deze woningen op het systeem van DEVO, heeft de directie van het bedrijf besloten dat de aansluiting haalbaar is. Als aandeelhouder van DEVO heeft de gemeente Veenendaal een externe adviseur gevraagd om een second opinion. Deze second opinion geef een eensluidende uitkomst, de aansluiting is financieel haalbaar. Het bedrag waarvoor de gemeente borg staat is en blijft € 15,4 miljoen.

Het college van Veenendaal is van mening dat de aansluiting van nieuwbouwwoningen op het warmtenet systeem van DEVO een positieve ontwikkeling is. Dit sluit aan bij de afspraken van het Regeerakkoord en het aanstaande Klimaatakkoord. Maar levert ook een positieve bijdrage aan de door de Veenendaal nagestreefde verduurzaming van de energieconsumptie per 2035. Daarnaast is het aansluiten van de HIK-eilanden een logisch vervolg op de eerdere aansluiting van de duurzame woonwijk Buurtstede en andere eilanden in de wijk Veenderij in Veenendaal-oost.

Wethouder Martijn Beek ziet de aansluiting van deze nieuwbouwwoningen op het systeem van DEVO als een goed besluit, ook vanuit bedrijfseconomisch perspectief. “De aansluiting van woningen op het warmtenetsysteem van DEVO is een behoorlijke investering voor het bedrijf. Uit onderzoek blijkt het een goede en duurzame investering, wat een positief effect heeft op de stabiliteit van het bedrijf DEVO. Daarbij is het opwekken van duurzame energie in de woonsector een belangrijk speerpunt in onze ambitie om Veenendaal in 2035 volledig energieneutraal te laten zijn. Het aansluiten van de nieuwbouwwoningen in de Veenderij in Veenendaal-oost sluit naadloos aan bij deze ambitie.”

Het college zal de gemeenteraad consulteren over het voorgenomen besluit om de woningen op de HIK-eilanden in de wijk Veenderij aan te sluiten. Na consultatie neemt het college een definitief besluit.

 


VeenendaalseKrant.nl

Geen feed gevonden

 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.