Nieuws

 

Vanaf 18:30 uur werd er op het gemeentehuis in Veenendaal actie gevoerd door Stichting Buitenzorg. De actie is om handtekeningen op te halen om hulp in stemhokjes toe te staan voor mensen met een verstandelijke beperking. Momenteel is deze hulp niet toegestaan, terwijl deze hulp wel is toegestaan voor mensen met een fysieke beperking. De actie werd met veel belangstelling gevolgd en ondersteund door burgemeester Piet Zoon.

Tijdens 'De Uitslagenavond' op Midland FM sprak verslaggever Geertjan Spanheim met Jaap Pilon en Björn. "Er zijn in Nederland 180.000 mensen met een verstandelijke beperking die een stempas krijgen opgestuurd, maar geen hulp mogen hebben in het stemhokje", aldus Pilon. Björn is één van de cursisten van de politieke cursus 'Ontdekkingstocht door de Democratie', waarbij er al drie jaar lang, twee keer per maand, les gegeven wordt over hoe de democratie werkt. In gesprek met Geertjan zei Björn dat hij het jammer vindt dat er geen hulp is toegestaan in de stemhokjes, maar gaf trots te kennen vandaag wel zelfstandig gestemd te hebben. 

Bij het sluiten van het stembureau om 21:00 uur is de actie afgelopen en worden naast de stemmen uiteraard ook de handtekeningen van de actie geteld.

 


VeenendaalseKrant.nl

Geen feed gevonden

 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.