Nieuws

 

FoodValley gemeenten werken samen aan disruptive technology

 

ICT Campus organiseerde donderdag 8 maart het eerste #DisruptiveFoodValley event in Radio Kootwijk. Ruim 80 bestuurders, raadsleden en beleidsadviseurs uit gemeentelijke domeinen en maatschappelijke partners uit de regio FoodValley gingen aan de slag met mogelijkheden voor innovatieve ICT-dienstverlening. Uitkomst van dit event is een aantal concrete pilots, met inzet van disruptive technology, waarmee dienstverlening voor inwoners verbetert.

Disruptive is een nieuwe en creatieve innovatie. Disruptieve technologieën in het Nederlands, is het fenomeen dat organisaties met een slim idee en technologie producten en diensten verbeteren. Zo wordt er in de zorg steeds meer gebruik gemaakt van robotica en zet men in de bouw 3D printers in. Ook binnen gemeenten worden nieuwe technologieën steeds meer en meer toegepast.

De aanwezigen gingen daarom aan de slag met actuele vragen, zoals: Wat betekent de komst van digitale dossiers voor een gemeente of hoe kan open data ingezet worden binnen projecten. Daarnaast natuurlijk de vraag, hoe gaan we om met de ontwikkeling dat technologische taken van mensen overgenomen wordt via geautomatiseerde algoritmes.

De opening werd verzorgd door wethouder Marco Verloop, verantwoordelijk voor het dossier ICT. “Disruptieve technologieën bieden kansen om onze gemeentelijke dienstverlening voor inwoners te verbeteren en de gemeente leefbaarder en veiliger te maken. Veel gemeenten experimenteren al met deze disruptieve technologieën. Als ICT Campus stimuleren we graag samenwerkingen rondom dit soort innovatieve thema’s.” Aansluitend werden in drie workshoprondes verschillende disruptive technology thema’s opgepakt.

Mogelijke pilots

De opbrengsten van de workshops werden voorgelegd aan de bestuurders van de FoodValley gemeenten, waarna een eerste prioritering van mogelijke pilots is gemaakt. Deze bestuurders gaan samen onder andere aan de slag met datastructuur (blockchain) binnen het sociaal domein, slimme oplossingen voor mobiliteit (smart city), snelle dataverwerking voor dienstverlening en een integrale aanpak tegen leegstand van vastgoed.

De middag werd afgesloten door Nederlandse filosoof en informaticus Bas Haring. “ICT maakt echt contact met de gemeente en overheid juist mogelijk. Via digitale kanalen kan overal dezelfde boodschap overgebracht worden.” Bas stimuleerde de aanwezige vooral aan de slag te gaan met nieuwe innovaties. “Juist de vele kleine bedrijven binnen de FoodValley-gemeenten zijn een perfecte voedingsbodem voor het oppakken van innovaties. Niet voor niets is ICT Campus binnen FoodValley ontstaan.”


VeenendaalseKrant.nl

Geen feed gevonden

 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.