Nieuws

 

Filmhuis Veenendaal heeft voor het weekeinde van 17 en 18 februari twee films gekozen, waarin twee jonge meisjes centraal staan.

Op zaterdag 17 februari (20.30 uur) wordt het Amerikaanse drama Gifted gedraaid. Frank Adler (Chris Evans) heeft in zijn eentje de zorg voor de opvoeding van zijn nichtje. De kleine 7-jarige Mary heeft een bijzondere gave voor wiskunde en is hoogbegaafd. Zijn zorg is vooral om het meisje uit handen te houden van zijn moeder, die nooit naar haar kleinkind heeft omgekeken. Oma Evelyn, zelf ook wiskundige, wil Mary in handen van academici zich verder laten ontwikkelen. De jonge actrice McKenna Grace steelt zowel de harten van haar medespelers als van het publiek. Zij is niet alleen een wijsneus, maar mag vooral ook kind zijn.

Zondag 18 februari (14.30) staat de Britse documentaire The Eagle Huntress op de rol. De film speelt in Mongolië met als hoofdpersoon de 13-jarige Aisholpan. Zij wil, in de traditie van haar opa en vader, adelaarsjager worden. De wereld om haar heen vindt dat maar niks, een nomade vrouw moet zich wijden aan haar taken in huis. Haar vader Rys steunt haar en samen gaan ze naar een nest jonge adelaars. Aisholpan weet een jong dier te vangen. Zij gaat in training en doet later mee aan wedstrijden. Natuurbeelden vormen een fraai decor in deze film.

De voorstellingen vinden plaats in de Filmlounge van Stipplein.

Voor meer informatie en reserveringen: www. filmhuisveenendaal.nl

 


VeenendaalseKrant.nl

Geen feed gevonden

 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.