Nieuws

 

 

In maart en april stelt Bibliotheek Veenendaal voor iedereen die zelfstandig de jaarlijkse belastingaangifte wil doen, twee computers met printer in de bibliotheek ter beschikking. Wie hulp nodig heeft bij het invullen van de aangifte, wordt doorverwezen.

Zelfstandig aangifte doen in de bibliotheek
Wie zelf aangifte wil doen, kan hiervoor gebruik maken van de gratis faciliteiten die Bibliotheek Veenendaal in De Cultuurfabriek biedt. Op alle dinsdagen in de maanden maart en april zijn er twee computers beschikbaar om zelfstandig op aan de slag te gaan (tijdens openingstijden: van 10 tot 20 uur). In de bibliotheek vindt u een flyer waarop u kunt lezen wat de regels zijn voor het gebruik van deze computers voor de belastingaangifte.
Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Voor specifieke hulp bij de aangifte verwijzen zij door naar bijv. de belastingaangiftedagen van Veens.

Veens

Veenendalers met een gering inkomen kunnen bij Veens terecht voor hun belastingaangifte. De vrijwilligers zijn bijgeschoold volgens de nieuwste richtlijnen. De aangiftes worden gedaan in buurthuis ’t Turfke, in maart en april. Kosten: €1,20. Een afspraak maken kan ná 18 februari 2018 via veenscentrale@veens-welzijn.nl, of via (0318) 54 41 31 (ma t/m vr, 9.00-12.00 uur). U komt in aanmerking voor deze service als u een klein inkomen heeft, geen eigen huis, en gering eigen vermogen. Als u nog geen DigiD-code heeft, dient u deze van tevoren aan te vragen.

Convenant Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

In 2016 sloten de Koninklijke Bibliotheek (KB) en de Belastingdienst een convenant. Hierin is geregeld dat de Belastingdienst, de KB én de lokale bibliotheken mensen ondersteunen bij het digitaal zaken doen met de overheid. Alle 800 Nederlandse bibliotheekvestigingen bieden gratis toegang tot computers met internet en printfaciliteiten om online zaken te doen met de overheid. Daarnaast organiseren bibliotheken cursussen om de digitale vaardigheden van mensen te vergroten. Bibliotheek Veenendaal verzorgt sinds een paar jaar begeleiding bij de internetcursus ‘Klik&Tik’. Sinds vorig jaar kan men bij de bibliotheek in De Cultuurfabriek ook de cursus ‘Digisterker: werken met de digitale overheid’ volgen.

 

 


VeenendaalseKrant.nl

Geen feed gevonden

 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.