Nieuws

 


Van links naar rechts: de heer M. van Teijlingen (gemeente Ede), de heer S. Arts (Provincie Gelderland), de heer K. Rutten (ProRail), de heer D. Vlastuin (gemeente Renswoude), de heer H. Kool (Provincie Utrecht), mevrouw A. Hollander (gemeente Veenendaal), de heer H. Post (BAM Infra)

Op woensdag 7 februari 2018 is de officiële start gevierd van de aanleg van de spooronderdoorgangen bij Voorpoort en de Nieuweweg Noord. De officiële starthandeling werd verricht door vertegenwoordigers van alle betrokken partijen: directeur H. Kool van de Provincie Utrecht, de heer S. Arts, manager afd. uitvoering Werken Provincie Gelderland, wethouders D. Vlastuin (Renswoude), M. van Teijlingen (Ede) en A. Hollander (Veenendaal) en de heren K. Rutten (regiodirecteur ProRail) en H. Post (Directeur BAM Infra Regionaal).

Het was een bijzonder moment voor alle aanwezigen. De tijd van voorbereidingen is voorbij: 2018 wordt het jaar van de uitvoering! Op twee plaatsen langs de N418, bij Voorpoort en de Nieuweweg Noord, worden  dit jaar de spooronderdoorgangen gebouwd. Alle betrokkenen bij het project, de omwonenden en de omliggende bedrijven waren uitgenodigd om deze mijlpaal mee te vieren. Gastheer Jos Beentjes legde de vertegenwoordigers van de betrokken provincies, gemeenten, ProRail en BAM een aantal vragen voor, waarmee alle belangrijke aspecten van het project werden belicht. Daarna onthulden zij buiten drie bouwdoeken.

Onthulling bouwdoeken

Op het eerste doek staat de aannemer vermeld die het werk gaat uitvoeren: BAM. Op het tweede doek zijn de artist impressions te zien van de fietsonderdoorgang bij de Nieuweweg Noord en de auto-onderdoorgang bij Voorpoort. Ook staat op dat doek de verwijzing naar de website waar alle informatie over het project te vinden is: www.voorpoort.nl.

Op het laatste doek staat vermeld dat het Bezoekerscentrum op het Fort aan de Buursteeg en restaurant de Grebbelounge gewoon geopend en bereikbaar blijven tijdens de werkzaamheden.

De hekken, waar de bouwdoeken aan bevestigd worden, krijgen binnen enkele weken hun definitieve plek als het werk echt van start gaat. Vooruitlopend hierop werd door de aanwezigen gezamenlijk een toost uitgebracht op de start en een goed verloop van het project.

Aanleiding voor het project

Aan de noordzijde van Veenendaal worden in de komende jaren twee onderdoorgangen onder de spoorbaan Utrecht-Arnhem aangelegd: één voor auto’s in het verlengde van Voorpoort en één voor fietsverkeer in het verlengde van de Nieuweweg Noord. De onderdoorgangen zijn nodig om in de toekomst meer treinen over het spoor te kunnen laten rijden en tegelijk de bereikbaarheid en veiligheid te vergroten.

Samenwerking

De aanleg van de spooronderdoorgangen vindt plaats op de grens van de provincies Utrecht en Gelderland, en de gemeenten Ede, Renswoude en Veenendaal. Het project komt mede voort uit het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) van de Rijksoverheid. ProRail is verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van het project. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat financiert het project. Samen zorgen deze partijen voor de twee onderdoorgangen en aanpassing van de wegen in het gebied.

 


VeenendaalseKrant.nl

Geen feed gevonden

 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.