Nieuws

 

Hans Dorrestijn
Hans Dorrestijn

 

Op zaterdag 10 maart – tijdens de 83e Boekenweek - komt de bekende schrijver Hans Dorrestijn in De Cultuurfabriek op bezoek. Hij geeft een literaire en humoristische Vogellezing. Veel mensen kennen hem van het populaire televisieprogramma Baardmannetjes.

 

Hans Dorrestijn (1940) is schrijver, cabaretier en vogelaar. In 2007 verscheen zijn alom geprezen Dorrestijns Vogelgids. Met dit boek ontpopte Dorrestijn zich in één klap tot Nederlands meest geliefde vogelaar. Er werden meer dan 50.000 exemplaren van het boek verkocht en in het hele land trokken mensen de natuur in met Dorrestijns verhalen in de hand. Daarna volgde nog veel meer ornithologisch vertelplezier in Dorrestijns Natuurgids (2010) en Dudeljo! (2012), Dorrestijns hommage aan de Wielewaal. In 2015 verscheen Zelfs Christus aan het kruis had het beter dan ik thuis en in 2016 het verzamelde vogelwerk Dorrestijns Volkomen Vogelgids.

 

Natuur in de Boekenweek

Het thema van de 83e Boekenweek, die plaatsvindt van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart, is Natuur. Griet Op de Beeck schrijft het Boekenweekgeschenk en Jan Terlouw het Boekenweekessay 2018. De natuur is een geliefd onderwerp voor schrijvers. Er is een fascinerende literaire dierentuin. Schrijvers kruipen graag in de huid van dieren. Anton Koolhaas en Toon Tellegen doen dit meesterlijk, maar ook anderen: Dagboek van een Poes (Remco Campert), De Ruiter (Jan van Mersbergen) en De verwarde cavia (Paulien Cornelisse).

 

Kaartverkoop

De literaire Vogellezing vindt op zaterdag 10 maart om 15.00 uur plaats in Zaal I, op de 1e verdieping van De Cultuurfabriek. Het programma duurt tot ca. 16.15 uur. Kaarten kosten €10,- en zijn te koop bij de servicebalie van De Cultuurfabriek en via de online agenda op www.bibliotheekveenendaal.nl.

 

Film ‘Weidevogels in het Binnenveld’

Voorafgaand aan de lezing is om 13.30 uur de film ‘Weidevogels in het Binnenveld’ te zien; een documentaire over weidevogels in het natuur- en agrarisch gebied tussen Rhenen, Wageningen, Ede en Veenendaal. De toegang tot de film is gratis.


VeenendaalseKrant.nl

Geen feed gevonden

 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.