Nieuws

 

Op donderdag 4 januari 2018 reikte burgemeester Piet Zoon, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Veenendaal, de ‘Oog voor Veenendaal-prijs’ uit aan Ria van Londen. Zij ontving de prijs voor haar inzet voor een veilig en leefbaar Veenendaal. 

Ontmoeting
Ria van Londen is de drijvende kracht achter de eettafel in de wijk het Franse Gat In Veenendaal. Ze zet zich met hart en ziel in voor kwetsbare en eenzame bewoners in de wijk. Dit zijn veelal bewoners die, of geen familie hebben, of niet, of moeilijk in staat zijn een netwerk op te bouwen. Samen met andere vrijwilligers verzorgt zij één keer per week een gezonde maaltijd. Deze eettafel is juist voor deze mensen een moment van ontmoeting en contact. Zo ontstaat er een sociaal netwerk, waardoor zij mee kunnen doen in de samenleving.

Samenwerken
Om de doelgroep te bereiken werkt Ria van Londen samen met diverse instanties om zo bekendheid te geven aan het project. Ze betrekt ook de lokale ondernemers bij het project door ze te vragen mee te doen in de vorm van sponsoring of het leveren van boodschappen, gratis of met korting. Ze motiveert de deelnemers om ook zelf actief mee te doen, bijvoorbeeld door te helpen in de keuken of in de groentetuin die bij het buurthuis Plein Zuid is gerealiseerd. Zo komen de deelnemers steeds meer uit hun isolement.

Actief
Burgemeester Piet Zoon loont het werk van Ria van Londen in de wijk het Franse Gat. “Naast al haar inzet voor de eettafel is ze ook actief in de bewonerscommissie Franse Gat en dan in het bijzonder in de commissie die activiteiten ontplooit voor de buurt. Ria van Londen is het voorbeeld van een inwoner die oog heeft voor haar omgeving en dat koppelt aan actie. Ze is een terechte winnaar van de Oog voor Veenendaal-prijs 2017.”

Oog voor Veenendaalprijs
Met de Oog voor Veenendaalprijs wil de gemeente Veenendaal haar waardering tonen aan een bewoner, groep bewoners of instelling die zich op een opvallende manier heeft of hebben ingezet voor de leefbaarheid en veiligheid. In 2017 zijn zeven nominaties uitgereikt aan Beppie Wessels-Schuurman, Thessa van Helden, Ria van Londen, de sleutelbeheerders van de voetbalkooi aan het Handjesgras, de Stadsakkers, Wendy Otte en Sociaal Restaurant ’t Turfke. Zij hebben stuk voor stuk een unieke bijdrage geleverd aan een leefbaar en veilig Veenendaal. Ieder jaar selecteert het college van B&W uit de genomineerden een winnaar.


VeenendaalseKrant.nl

Geen feed gevonden

 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.