Nieuws

 

In drie maanden tijd heeft de tijgermug zijn leefgebied in Veenendaal uitgebreid. Waren de tijgermuggen in augustus nog in een straal van 100 meter van de eerste vindplaats te zien, ondertussen is dat gebied vergroot naar 500 meter.
Dit heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bekend gemaakt.

Sinds augustus zijn er volgens de NVWA 25 tijgermuggen, 44 larven en 4 poppen gevonden. Ondanks dat de tijgermug de afgelopen maanden is bestreden hebben de insecten toch hun leefgebied verbreedt.

Omdat de muggen in de winter niet kunnen overleven is de bestrijding gestaakt. Wel kunnen de eitjes van de tijgermug overleven in de kou. Daarom vraagt de NVWA aan de bewoners van de wijk Dragonder-Noord, om water in emmers, potten en buitenspeelgoed weg te gooien. Op deze manier worden ook mogelijke eitjes weggegooid.
In het voorjaar wordt er doormiddel van muggenvallen gecontroleert of de tijgermug terug is, als dit het geval is zal de bestrijding opnieuw van start gaan.


VeenendaalseKrant.nl

Geen feed gevonden

 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.