Sportnieuws

Uit de regio
 


Scherpenzeel, 11 oktober 2016 – Naar aanleiding van de media-aandacht over de gezondheidsrisico’s van kunstgrasvelden wil de gemeente Scherpenzeel inwoners graag informeren over het gebruik van de met rubbergranulaat ingestrooide kunstgrasvelden.

Welke kunstgrasvelden
Het kunstgrasveld van zowel  v.v. Scherpenzeel als s.v. De Valleivogels is voorzien van rubbergranulaat van gemalen autobanden. Ook het Cruijff-court aan de Omloop is voorzien van het betreffende rubbergranulaat.

Advies
De gemeente Scherpenzeel volgt het standpunt van de GGD Gelderland Midden en het RIVM met betrekking tot het sporten op kunstgras met rubbergranulaat. De GGD en het RIVM zien momenteel geen reden om te stoppen met sporten op deze velden. Inmiddels heeft Minister Schippers het RIVM verzocht om extra onderzoek te doen. Het RIVM, de GGD en de gemeente Scherpenzeel blijven de ontwikkelingen nauwlettend volgen en zullen indien nodig tijdig actie ondernemen.

Veel gestelde vragen
Op de site van het RIVM is een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden geplaatst: . http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Veelgestelde_vragen/Milieu_Leefomgeving/Antwoorden_nav_van_vragen_na_uitzending_Zembla
Deze lijst wordt regelmatig aangepast en bevat actuele informatie. Wij adviseren gebruik te maken van deze link zodat uzelf en andere sporters / gebruikers beschikken over juiste en actuele informatie.


 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.