Sportnieuws

Uit de regio
 

De Veenendaalse korfbalvereniging SKF leed afgelopen zaterdag weer een nederlaag. OVVO/De Kroon trok met 21-23 nipt aan het langste eind. Maar de getoonde strijdlust en beleving bij SKF doen het geloof in handhaving weer groeien.

SKF kwam buitengewoon fel uit de startblokken. Al snel stond er een 4-0 tussenstand op het bord. Opvallend was vooral de fanatieke wijze waarop elke onschadelijk gemaakte Maarssense aanval werd begroet. Vanaf de 4-0 echter begon ook OVVO/De Kroon mee te scoren en kroop puntje voor puntje dichterbij. OVVO-coach Tom van Tol haalde oud-SKF-er Kevin IJzerman naar de kant waarmee het grote wisselen aan Maarssense zijde begon (de ploeg zou uiteindelijk de maximale 8 wissels benutten). Bij rust (10-10) had OVVO/De Kroon de aan het begin opgelopen schade weer gerepareerd.

Tot 12-12 ging het in de tweede helft gelijk op, maar daarna leek OVVO/De Kroon de wedstrijd te beslissen. De ploeg sloeg een gaatje van 4, maar dat bleek toch nog niet de beslissing tegen een vol overgave strijdend SKF. De geelblauwen van Steven Brink, die bijna nog oudgediende Bob de Jong liet invallen, kwamen toch weer terug in de wedstijd, maar nooit langszij. Het werd 19-20, 20-21, maar steeds weer de belangrijke score van OVVO/De Kroon. Uiteindelijk 21-23.

Een wedstrijd die weer geen punten opleverde, maar wel vertrouwen gaf. SKF heeft nog 5 wedstrijden om rechtstreekse degradatie of een play-off te voorkomen. De verschillen met hekkensluiter Sporting Trigon en de ploeg net boven SKF, Fiks, bleven gelijk, 2 respectievelijk 3 punten.

Komende zaterdag ontvangt SKF De Meeuwen uit Putten.

Scores SKF: Vera van Ekris 5, Sytse de Jong 4, Daniël van Munster 3, Tessa van den Bos 3, Bram Grijzenhout 2, Bart Mast 2, Björn Hubers, Ilse van Ekris.

Vandaag kwam naar buiten dat de talentvolle Jesse Sprokkelenburg volgend seizoen aan de selectie van Henne Oostermeijer wordt toegevoegd.

“We zijn er zeer content mee dat Jesse er voor heeft gekozen om voor de Merino’s te komen spelen. We volgen hem al een tijdje en zijn overtuigd van zijn kwaliteiten. Het is mooi om te zien dat jeugdige talenten voor ons kiezen. Merinos biedt ze een mooi podium om zich verder te ontwikkelen. De gesprekken met de huidige selectie spelers zijn ook gestart.” Aldus TC-lid Richard van de Bosch.

De eersteklasser zit niet stil. Merino’s is druk in gesprek met zijn huidige selectiespelers om deze langer aan zich te binden. 

Bron: Voetbaleentwee.nl

Patrick van den Berkt, door voetbaleentwee.ml
Patrick van den Berkt, door voetbaleentwee.nl

Teus Jakobs

Patrick van de Berkt is bezig aan zijn laatste half jaar bij de Merino’s. De verdediger heeft gisteravond bekend gemaakt dat hij na vijf seizoenen de Veenendaalse eerste klasser gaat verlaten.

De verdediger kwam 4,5 jaar geleden over van Advendo’57 en beleefde in zijn tweede jaar het kampioenschap met de Merino’s in de tweede klasse. In welke clubkleuren we de betrouwbare verdediger volgend seizoen kunnen aanschouwen blijft nog even gissen. “ Ik geef in een vroeg stadium aan dat ik de club ga verlaten zodat er rustig naar vervangers gezocht kan worden. Ik heb vijf mooie jaren mogen meemaken met een echte vriendenteam. Dit maakte de keuze wel lastig. Maar ik merk aan mezelf dat ik toe ben aan een andere uitdaging. Op welk niveau dat is, geen idee. Eerst een goede tweede seizoenhelft draaien en in de tussentijd zien we wel wat er langskomt.” Aldus de 29e jarige aanvoerder tegenover voetbaleentwee.

 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.