Nieuws

Uit Renswoude
 

Dat waren de eerste woorden van de ChristenUnie Renswoude-lijsttrekker Sander van 't Foort na de monsterzege van zijn partij. De ChristenUnie is de grootste partij geworden van Renswoude en steeg met drie zetels naar vier in totaal. Na de uitslag sprak Sander met verslaggever Jarno Fukkink tijdens het programma 'De Uitslagenavond'. "Ik heb hier gewoon geen woorden voor, dit zijn uitslagen die ik nooit had durven dromen. We hebben er hard voor gestreden, laten zien dat het anders kan."

Niet alleen voor Sander van 't Foort was de uitslag een verrassing. Burgemeester Petra Doornenbal noemde het een "politieke aardverschuiving". Het CDA was na de vorige verkiezingen de grootste partij, maar is nu de grootste verliezer. De partij moest twee zetels inleveren en heeft er nog maar één over. Ook de SGP verloor een zetel. VVD en Dorpsbelang Renswoude blijven allebei op twee zetels elk staan. 

Voorlopige uitslag Renswoude:

ChristenUnie 4 (+3) 35,9%

VVD 2 (+0) 20,9%

SGP 2 (-1) 19,8%

Dorpsbelang Renswoude 2 (+0) 12,0%

CDA 1 (-2) 11,2%


 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.